Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
25. siječnja 2020.
Ne znaju na čemu su

Radnice Magme u Rijeci nisu dobile ni plaće, ni najavljene otkaze

Foto Petar FABIJAN
Foto Petar FABIJAN
Autor:
Objavljeno: 6. siječanj 2012. u 10:26 2012-01-06T10:26:00+01:00

Dobile smo samo prepravljene bušte za kolovoz gdje piše da će nam biti isplaćeno samo 2.100 kuna, bez blagdana, prijevoza..., ogorčene su radnice koje vjerojatno jedine u Hrvatskoj željno iščekuju rješenje o otkazu o radu kako bi dobile barem prava na Zavodu za zapošljavanje

RIJEKA Postoji li gora radnička sudbina od nedobivanja plaće i otkaza u paketu? Postoji! A to najbolje znaju bivše radnice Magme u Karolini Riječkoj, koje su 21. studenoga prošle godine, nakon mjesec dana provedenih »na čekanju« i nakon višemjesečnog nedobivanja plaće dobile obavijest da im se raskidaju ugovori o radu i da će im rješenja o otkazu stići poštom na kućnu adresu. Sad su opet na čekanju – i neisplaćenih plaća, ali i rješanja o otkazu. 

    – Od nas dvadeset, samo je nekoliko radnika dobilo papire o otkazu. Mi ostali čekamo da se uprava udostoji poslati nam papire o otkazu pa da se možemo prijaviti na burzu rada da što prije od HZZ-a dobijemo tu bijedu od pomoći – kažu nam bivše djelatnice Magme. Posljednju plaću dobile smo za srpanj, a one za kolovoz, rujan, listopad i studeni kažu da uzalud čekaju. 

  – Iako smo sve bušte dobili, novca niotkud. Ali, to nije sve! Kad smo se već morale pomiriti sa surovom istinom da nema plaća, uprava nam je umjesto rješenja o otkazu na kućnu adresu poslala već odavno poslanu buštu za kolovoz, ali ovaj put prepravljenu, gdje piše da nam neće biti isplaćeno ono što smo uredno zaradile i odradile, osnovica, provizija, blagdani i prijevoz..., nego da će nam bit isplaćeno samo 2.100 kuna! Kako je to moguće? Kako prepravljene bušte? A naše kupljene prijevozne karte s potvrdom iz Autotroleja? A naši prekovremeni? Mi, bijednice ni za hranu nemamo, banke zovu, krediti čekaju, žale se bivše radnice Magme. Vjerojatno su trenutačno jedine radnice u Hrvatskoj koje željno iščekuju rješenje o otkazu o radu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.