Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1n
Sutra: 4° 4° 1n
22. siječnja 2020.
Udružili snage radnici i laburisti

Magma duguje Gradu Rijeci 2,5 milijuna kuna: stečaj se ne pokreće

Hrvatski laburisti Edo Stojčić, Ante Buneta i bivši djelatnici Magme / Snimio Silavno JEŽINA
Hrvatski laburisti Edo Stojčić, Ante Buneta i bivši djelatnici Magme / Snimio Silavno JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 13. srpanj 2012. u 15:49 2012-07-13T15:49:00+02:00

Hrvatski laburisti daju punu podršku radnicima Magme. Duguje im se sedam plaća i otpremnine, ali ne pokreće se stečaj tvrtke, iako su stečeni svi uvjeti za pokretanje, rekao je Ante Buneta iz Hrvatskih laburista

RIJEKA Bivši radnici Magme kojima je poslodavac ostao dužan sedam plaća i otpremnine, udružili su snage s Hrvatskim laburistima - Strankom rada u svojim nastojanjima da se pokrene stečaj tvrtke Goranka Fižulića. Oštećenih radnica i radnika je 24, a dio njih okupio se jučer na Korzu, ispred zgrade u kojoj je djelovala Magma, na svojevrsnom mirnom prosvjedu i konferenciji za novinare.

  – Hrvatski laburisti daju punu podršku radnicima Magme koji su već godinu dana u životnim problemima. Duguje im se sedam plaća i otpremnine, ali ne pokreće se stečaj tvrtke u kojoj su radili, iako su stečeni svi uvjeti za pokretanje. Osim toga, postavlja se pitanje ove zgrade koja stoji kao mrtvi kapital, a gomilaju se dugovi Magme prema Gradu Rijeci kao vlasniku koji su narasli na 2,5 milijuna kuna. Agoniji nema kraja i apeliramo na institucije da se počne rješavati pitanje stečaja, rekao je Ante Buneta iz Hrvatskih laburista, dodavši da je »vlasnik Magme na malo vjetra, a radnici su na buri«.

  Odvjetnica koja zastupa radnike, Sonja Bonifačić, potvrdila je da je zahtjev za pokretanje stečaja podnesen nekoliko puta, ali do pokretanja postupka nije došlo. Radnici se nadaju da će pokretanjem stečaja naplatiti svoja potraživanja.

  – Prijedlog za pokretanje stečaja podnesen je još prošle godine, a ja sam ga ponovila i u ožujku ove godine, ali ne znamo što se događa i zašto se postupak ne pokreće. Po prvom prijedlogu bio je pokrenut prethodni postupak, ali je isti obustavljen nakon što je predlagač prijedlog povukao. Što je s drugim prijedlogom, to ne znamo, rekla je Bonifačić.

  Dok čekaju reakciju pravosuđa, djelatnici životare i snalaze se kako tko može.

  – Mi već godinu dana živimo a da nismo dobili ni kune, kako od Magme, tako od institucija koje bi nam mogle pomoći. Dobivamo samo 1.100 kuna naknade sa Zavoda za zapošljavanje, ali i to će nam trajati samo godinu dana. Snalazimo se kako tko može, najčešće zahvaljujući supruzima i suprugama koje rade, rekla je Spomenka Zagorac u ime radnika Magme.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.