Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
25. siječnja 2020.
Privremena regulacija prometa

foto Zbog izgradnje rotora na Kuku zatvoren dio zaobilaznice u Matuljima

Rok za dovršetak radova je 4. srpnja / Snimio Silvano JEŽINA
Rok za dovršetak radova je 4. srpnja / Snimio Silvano JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 21. ožujak 2018. u 15:30 2018-03-21T15:30:00+01:00

Zatvoren je izlaz s autoceste i do daljnjeg će se promet preusmjeravati na obilazne pravce. Od danas je zatvoren i ulaz na brzu cestu, što je vidljivo iz prometne signalizacije i postavljenih upozorenja. Promet autocestom A8 iz smjera tunela Učka prema Opatiji i Matuljima, kao i iz smjera Rijeke prema Opatiji i Matuljima po novom će se usmjeravati na autocestu A7 (obilazni pravac preko čvora Jurdani)

OPATIJA/MATULJI Privremena regulacija prometa od danas u 12 sati na snazi je na velikom gradilištu novog rotora na Kuku. Zbog izvođenja radova u sklopu prve faze dogradnje raskrižja državne ceste D3 (Matulji - tunel Učka) i državne ceste D8, zatvoren je izlaz s autoceste i do daljnjeg će se promet preusmjeravati na obilazne pravce, pa investitori upozoravaju sudionike u prometu na pojačan oprez i pridržavanje novih prometnih pravila.

Isto tako, od danas je zatvoren i ulaz na brzu cestu, što je vidljivo iz prometne signalizacije i postavljenih upozorenja. Promet autocestom A8 iz smjera tunela Učka prema Opatiji i Matuljima, kao i iz smjera Rijeke prema Opatiji i Matuljima po novom će se usmjeravati na autocestu A7 (obilazni pravac preko čvora Jurdani).

OP213SJ12
Izgradnja novog rotora na Kuku, zatvoren prilaz autocesti / Snimio Silvano JEŽINA

Također, promet autocestom A7 iz smjera Rupe, obilazni pravac prema Opatiji i Matuljima imat će preko čvora Diračje državnim cestama DC304 i D8, a promet državnom cestom DC304 iz smjera Rijeke prema Opatiji obilaznim pravcem preko čvora Diračje i dalje državnom cestom D304 preko Matulja.

Drugim riječima - gradilište je u ovoj fazi radova zatvoreno za promet i treba koristiti obilazne pravce.Radi se o velikoj investiciji Hrvatskih cesta, a izvođač radova je tvrtka GP Mikić iz Omišlja.

Prema dostupnim informacijama dobivenim od izvođača radova, poduzima se sve što je u njihovoj mogućnosti kako bi se ispoštovao rok za dovršetak radova koji je inače 4. srpnja.

Smatraju da u ovom trenutku zacrtani rok ipak nije upitan, te da će uspjeti »uhvatiti« dinamiku radova koju su do sada uz ostalo ometale i vremenske neprilike.Privremena prometna regulacija će ostati na snazi do prve polovice lipnja, a kako saznajemo, u trećoj fazi investicije, od druge polovice lipnja do završetka radova u srpnju, bit će dozvoljen promet novoizgrađenim dionicama koje će u tom trenutku još biti bez asfalta.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.