Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
25. veljače 2020.
Isplatio se trud

foto/video Viceprvak svijeta dočekan u matičnoj luci: Čestitke i zagrljaji za Roka Stipanovića

Foto Marin Aničić
Foto Marin Aničić
Autor:
Objavljeno: 27. kolovoz 2019. u 19:38 2019-08-27T19:38:00+02:00

IČIĆI – Čestitke i zagrljaji dočekali su juniorskog viceprvaka svijeta u jedrenju Roka Stipanovića u njegovoj matičnoj luci, u ičićanskoj marini. Uprava i članovi njegovog Yacht Cluba Croatia-Opatija priredili su mu druženje i domjenak kako bi mu čestitali na uspjehu i zahvalili na promociji kluba, jedrenja i kraja.

U restoran Commodore stigli su Rokovi prijatelji, obitelj, predstavnici Grada Opatije, Sportskog saveza Grada Opatije, ičićanske marine i članovi kluba i obasuli ga čestitkama za izuzetan uspjeh na Svjetskom juniorskom prvenstvu u klasi Laser 4.7 koje se održalo u kanadskom Kingstonu na jezeru Ontario.

Roko je u konkurenciji 120 jedriličara iz 33 države "dojedrio" do svjetskog srebra nakon šest dana jedrenja, 11 održanih plovova i izvanrednog nastupa. Prvenstvo je otvorio sa tri prva mjesta, a sitnije pogreške na kraju su ga koštale zlata. Ipak, sedamnaestogodišnji ičićanski jedriličar za propuštenim ne žali, vrlo je zadovoljan osvojenim drugim mjestom što je ponovio i prilikom slavlja u ičićanskoj marini.

– Hvala svima koji ste došli. Jako sam zadovoljan ostvarenim rezultatom iza kojeg stoji veliki trud, odricanje, puno utrošenog vremena i novaca - ipak, sve se na kraju isplatilo. To ne bi uspio da nisam uza sebe imao odlične trenere i ekipu.

Ovaj rezultat motivacija je prije svega za daljnji rad. Sada predstoji još državno prvenstvo, a onda i prelazak u novu klasu, laser radial – rekao je viceprvak svijeta koji radi pod trenerskom »palicom« Juraja Divjakinje.

Roko Stipanović jedrenjem se počeo baviti sa deset godina. Zapažene rezultate počeo je postizati već u klasi Optimist u kojoj je u kao član reprezentacije nastupao na europskim i svjetskim prvenstvima.

Nakon prelaska u klasu Laser 4.7 Roko je nastavio s dobrim radom te je samo u protekloj godini osvojio niz odličja od kojih se ističu naslov državnog prvaka te deveto mjesto na europskom prvenstvu.

AMA_8341

Čestitati mu je u ičićansku marinu došao i njegov prvi trener Damir Nakrst koji je na istoj smotri u Kanadi sa švicarskom jedriličarkom osvojio zlatnu medalju u ženskoj konkurenciji. Na pitanje što ovakvo priznanje znači za liburnijski kraj i hrvatskoj jedrenje, Nakrst je odgovorio kako ova medalja prije svega jako puno znači Roku.

AMA_8234

– Već duže vrijeme bio je tako blizu, ali mu je medalja uvijek promakla za »greškicu«. Roko je zaista zavrijedio ovu medalju, uložio je puno truda, baš kao i njegova familija – rekao je Nakrst.

AMA_8294

AMA_8240

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.