Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
26. siječnja 2020.
U novom formatu

Otvoren Jerry Ricks Blues Festival: Glazbena karavana svaki će kantunić ispuniti bluesom

Foto Marin Aničić
Foto Marin Aničić
Autor:
Objavljeno: 26. srpanj 2019. u 23:44 2019-07-26T23:44:38+02:00

Na pozornici u draškom portu prvi je s guštom zasvirao Adrian Byron Burns, američki glazbenik koji živi u Marseillesu, zatim Telefon blues band te Supercover band koji se predstavio The Blues Brothers Projectom

MOŠĆENIČKA DRAGA - Nakon pretpremijere u Klani, uz nastup Riccarda Staraja & Midnight blues banda i Damira Halilića Hala, u prvoj zoni do mora u Mošćeničkoj Dragi svečano je otvoreno prvo izdanje Jerry Ricks Blues Festivala, manifestacije pred kojom je po svemu sudeći vrlo lijepa budućnost.

Pred okupljenom domaćom i stranom publikom, među kojom je bilo i puno inozemnih gostiju koji su sa zadovoljstvom prihvatili ovu večer kvalitetne glazbe, čast da otvori festival pripala je američko-hrvatskoj kombinaciji.

Na pozornici u draškom portu zasvirali su s guštom najprije Adrian Byron Burns, američki glazbenik koji živi u Marseillesu, u solo nastupu, a zatim Telefon blues band te Supercover band. Tijekom premijere Jerry Ricks Blues Festivala dobro raspoloženoj publici su se predstavili The Blues Brothers Projectom.

Putujući festival koji se održava u čast Philadelphia Jerryja Ricksa, gdje god se tijekom 11 dana ulogori, ispunit će »svaki kantunić« bluesom, ali i fantastičnom atmosferom koja je i do sada krasila Kastav blues festival te B&D, odnosno Opatija riviera blues festival, po čemu su ovi glazbeni festivali i prije nego li su se 2019. godine spojili u jedinstvenu glazbenu priču bili prepoznati i izvan granica Hrvatske.

– Mislim da je rođen kvalitetan proizvod koji bi mogao postati motiv za dolazak u Kastav i na Opatijsku rivijeru - rekao je Saša Brusić, direktor kastavske Turističke zajednice.

Do kraja Festivala, uz besplatan ulaz će se pobornicima bluesa predstaviti tridesetak izvođača. Kako su istaknuli Riccardo Staraj i Damir Halilić Hal, umjetnički direktori Festivala, bez obzira na vremenske uvjete, dakle i ako neku od večeri poremeti kiša, u svakom slučaju će se koncerti održati, jer za svaku od večeri postoji alternativno rješenje pod krovom.

Talijanski Harlem Blues Band i američko-mađarska kombinacija EB Davis & PMD blues band, na rasporedu su večeras u 21 sat u Brseču, dok će Cotton Pickersi iz Srbije i Davide Lipari and the Blue cats s Muddy Waters Projectom svirati u Mošćenicama u nedjelju, 28. srpnja.

3742270

Anita Camarella & Davide Facchini Duo iz Italije te band The Highlanders iz Srbije premjerno će nastupiti u Ičićima 29. srpnja, a lovransku publiku dan kasnije u festivalsku će večer uvesti Atsuko Chisaka & Bluesy iz Japana, nakon kojih nastupa Zoran Majstorović organ trio te Khalif Wailin Walter Blues Band. Publiku u Iki, posljednjeg dana u srpnju, zapalit će austrijski band Stratitis blues trio te izvrsni domaći Grapevine Babies.

Prve kolovoške večeri blues će se svirati u Matuljima, gdje nastupaju The Gamblersi iz Srbije i Edi East Trance Blues. Film o životu i radu Philadelphia Jerry Ricksa »Črni Kastavac« (in memory of Jerry Ricks) autora Igora Modrića bit će prikazan na Ljetnoj pozornici 2. kolovoza kao uvod u koncertnu večer na kojoj će nastupiti Lela & Joe Kaplowitz Blues Band te Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band.

3742268

Posljednja dva dana festivala rezervirana su za finale u kojem će sudjelovati Michael Messer u ulozi posebnog gosta. Tako će 3. kolovoza na kastavskoj pozornici nastupiti Wacky Blues Profesors iz Slovenije, Damir Halilić – Hal te glavna ovogodišnja gošća Ana Popović s bendom.

Posljednjeg dana festivala, 4. kolovoza, Aretha Franklin tribute band iz Italije odat će počast kraljici soula, dok će gosti iz Velike Britanije Patsy Gamble i Keith Thompson Band zatvoriti ovogodišnju »feštu od bluesa«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu