Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 26
Sutra: 9° 9° 26
25. siječnja 2020.
Nestabilno vrijeme

PROTUTNJALA PIJAVICA Istru opet zahvatilo jako grmljavinsko nevrijeme

PROTUTNJALA PIJAVICA Istru opet zahvatilo jako grmljavinsko nevrijeme
PROTUTNJALA PIJAVICA Istru opet zahvatilo jako grmljavinsko nevrijeme
Autor:
Objavljeno: 9. rujan 2019. u 10:27 2019-09-09T10:27:04+02:00

Vrlo nestabilno vrijeme uz česte grmljavinske pljuskove i pijavice te tučom i grmljavinom zabilježeno je u Istri u noći s nedjelje na ponedjeljak, a najjače nevrijeme pogodilo je je područje Rovinja i Poreča, izvijestili su iz istarskog meteo portala Istramet.

Prema prvim procjenama, tuča je na području Rovinja i Poreča pričinila velike štete na poljoprivrednim kulturama a bilo je i obilne kiše.

Kako navodi Istramet, u Rovinju je od ponoći palo čak 68 mm nove kiše, a u posljednja dva dana ukupno je palo 107 mm što je više od mjesečnog prosjeka.

U Poreču je palo 50 mm odnosno ukupno 65 mm u posljednja dva dana a nove obilne oborine zabilježene su i u Baderni (39 mm) Rovinjskom Selu (34 mm), te na brojnim drugim lokacijama. U kampu Mon Perin bila je pijavica koja je pričinila materijalnu štetu.

»Istarski vatrogasci su samo tijekom nedjelje navečer i i u noći na ponedjeljak imali četrdesetak intervencija, a najozbiljnije je bilo na području Rovinja gdje su vatrogasci i komunalne službe te dežurne ekipe HEP-a intervenirali tridesetak puta uglavnom zbog srušenih stabala i granja, te ispumpavanja vode iz prostorija«, izvijestio je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac. Vatrogasci morali intervenirati i u autokampu Polaris gdje su spasili jednu osobu iz kampera, koja je na sreću prošla bez ozljeda.

Inače, vatrogasci su još u desetak slučajeva intervenirali u Puli, Poreču, Umagu i Labinu.

U prometu nije bilo većih problema.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.