Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
17. listopada 2019.
Fimi media

Mišetić: Sanader na privatne zrakoplovne karte potrošio do 1,5 milijuna kuna

Ivo Sanader, D. JELINEK
Ivo Sanader, D. JELINEK
Autor:
Objavljeno: 28. ožujak 2017. u 15:01 2017-03-28T15:01:47+02:00

Na klupi za svjedoke pojavio se i bivši predsjednik uprave HT-a Ivica Mudrinić koji je kazao da kompanija koju je vodio nije surađivala s Fimi mediom

Bivši ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin u utorak nije svjedočio na novom suđenju bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media, jer je i sam, u zasebnom postupku, optužen zbog suradnje s tom tvrtkom, dok je bivši direktor Croatia Airlinesa Ivica Mišetić ponovio da je Sanader na zrakoplovne karte, koje je plaćao gotovinom, u nekoliko godina potrošio do milijun i pol kuna.

Riječ je o zrakoplovnim kartama za privatna putovanja koje je, osim za sebe, naručivao i za članove svoje obitelji. Mišetić je, kao i u svjedočenju na prvom suđenju, kazao da je Sanader karte naručivao osobno ili preko tajnice, a on bi mu ih dostavljao. Dok je Mišetić bio na čelu nacionalne zrakoplovne tvrtke Sanader je, po njegovoj procjeni, na karte potrošio između milijun i milijun i pol kuna.

Na klupi za svjedoke pojavio se i bivši predsjednik uprave HT-a Ivica Mudrinić koji je kazao da kompanija koju je vodio nije surađivala s Fimi mediom, tvrtkom preko koje se, po tvrdnjama tužiteljstva, punio HDZov crni fond, izvlačenjem novac iz državnih institucija i tvrtki.

Mudrinić se nije mogao sjetiti ni sastanka u Vladi, na kojemu je Sanader navodno čelnicima javnih tvrtki preporučio suradnju s Fimi mediom. Mudrinić je kazao da se ne sjeća se je li na tom sastanku spomenuta Fimi media, jer je taj sastanak, dodao je, za njega bio nebitan.

Uz bivšeg premijera na optuženičkoj klupi u ovom slučaju je i HDZ kao prva stranka optužena za korupciju, bivši stranački rizničar i šef carine Mladen Barišić, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak, nekadašnja HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Svi su na početku ponovljenog suđenja koje je zatražio Vrhovni sud, za razliku od prvog postupka, odbacili optužbe za izvlačenje novca i punjenje »crnog stranačkog fonda« preko marketinške agencije Fimi media.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.