Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 2n
Sutra: 7° 7° 2n
29. siječnja 2020.
Uključio se u prijepor

Karamarko oštro napao Plenkovića: Oduzima nam pravo i spremnost braniti svoj dom, vjeru, naciju i državu

snimio Denis Lovrović
snimio Denis Lovrović
Autor:
Objavljeno: 12. ožujak 2018. u 20:27 2018-03-12T20:27:00+01:00

Istanbulska konvencija duboko poništava kršćanske korijene hrvatskog bitka, a Vijeće za suočavanje s posljedicama nedemokratskih režima oduzima nam pravo i spremnost braniti svoj dom, svoju vjeru, naciju i državu. 

Istanbulska konvencija je kap koja bi mogla preliti čašu, poručio je putem svog facebook profila bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, a njegova oštra poruka upućena je na poznatu, iako neimenovanu adresu. Jasno, upućena je premijeru Andreju Plenkoviću. U statusu Karamarko citira "dobrog hrvatskog kardinala" Franju Kuharića: “Postoje neke linije s kojih se ne smijemo povlačiti, crte s kojih se ne smije uzmicati”!

U nastavku Karamarko poručuje: "Jedna od tih crta s kojih se ne smije uzmicati svakako je činjenica o identitetu i opstojnosti hrvatskog naroda na kršćanskim korijenima, a zrcali se u sljedećoj misli kardinala Kuharića: “Vjernosti kojoj smo se predali tamo u stoljeću sedmom, i koju nikada nismo iznevjerili, možemo zahvaliti što i danas postojimo kao narod hrvatski“. Druga crta s koje se ne smije nikada uzmicati je naš, obrambeni, Domovinski rat koji je iznjedrio slobodnu, demokratsku, parlamentarnu Hrvatsku."

- Danas smo svjedoci brutalnih napada na ta dva počela svih počela hrvatskog suvereniteta. Istanbulska konvencija duboko poništava kršćanske korijene hrvatskog bitka, a Vijeće za suočavanje s posljedicama nedemokratskih režima oduzima nam pravo i spremnost braniti svoj dom, svoju vjeru, naciju i državu. Ima li bilo koja politička nomenklatura moralno pravo poništiti ta dva stožerna kamena identiteta i opstojnosti Hrvatske i hrvatskog naroda? Imaju li na to pravo oni koji se diče demokršćanstvom i koji se pozivaju na predsjednika Tuđmana i Domovinski rat, a zapravo zbog svojih politikantskih probitaka dopuštaju urušavanje temelja hrvatske opstojnosti? Umjesto proklamirane stabilnosti Hrvatske, svi pokazatelji vode nas na put duboke nestabilnosti, vode nas prema nestanku hrvatskih identitetskih vrijednosti! Hoćemo li onima koji dolaze iza nas ostaviti identitetski kaos, pita putem svog facebook profila Tomislav Karamarko.

Za sve navedeno, u sat vremena dobio je dvije stotine lajkova, a 27 ljudi smatralo je uputnim podijeliti njegovu objavu na svom facebook zidu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.