Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 6
Sutra: 13° 13° 6
16. prosinca 2019.
Nesmotrenost

Kako je "pao" Brkićev kum? Iako je Vargu zvao sa "sigurnog broja" načinio je jednu ključnu grešku

Foto Sanjin Strukić / PIXSELL
Foto Sanjin Strukić / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 27. rujan 2018. u 7:56 2018-09-27T07:56:53+02:00

o druge potvrde, policija je došla uparivanjem brojeva mobilnih telefona - utvrdili su da je na lokaciji u Dubravi s koje je Vargi upućen poziv s jednokratnog broja istovremeno uhvaćen i signal mobitela koji je koristio Blaž Curić

Kuma Milijana Brkića Blaža Curića koji je Franji Vargi osumnjičenom u aferi lažni SMS-ovi dojavio da je pod mjerama praćenja, odala je, čini se, vlastita nesmotrenost.

Curić je, doznaje Jutarnji list, Vargu nazvao prošlog četvrtka, 20. rujna, oko 20.30 sati i upozorio ga da ga policija nadzire, rekavši mu da što hitnije uništi hard diskove i USB stickove, te izbriše sve poruke i telefonske brojeve.

Nakon što je Varga uhićen, krenula je potraga za dojavljivačem. Navodno su i istražitelji koji su slušali razgovor, kao i sam Varga prepoznali glas anonimnog pozivatelja. Do druge potvrde, policija je došla uparivanjem brojeva mobilnih telefona - utvrdili su da je na lokaciji u Dubravi s koje je Vargi upućen poziv s jednokratnog broja istovremeno uhvaćen i signal mobitela koji je koristio Blaž Curić.

Tako ispada, piše Jutarnji, da je Curić obavio poziv sa “sigurnog” broja, ali je "pao", zato jer je sa sobom imao i vlastiti mobitel.

USKOK je jučer zatražio pritvor za Curića, a o ročište na kojem će se o tome odlučivati zakazano je za danas za 11 sati na Županijskom sudu u Osijeku.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.