Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
9. prosinca 2019.
Negira tvrdnje iznesene u Nacionalu

Butković odbacio tvrdnje da je protiv Plenkovića: 'Ne idem u utrku za šefa HDZ-a'

Ja o kandidaturi za predsjednika HDZ-a uopće ne razmišljam niti sam o njoj s bilo kim razgovarao, niti u ovom trenutku imam takvih ambicija, rekao je Oleg Butković / Foto P. MAČEK/PIXSELL
Ja o kandidaturi za predsjednika HDZ-a uopće ne razmišljam niti sam o njoj s bilo kim razgovarao, niti u ovom trenutku imam takvih ambicija, rekao je Oleg Butković / Foto P. MAČEK/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 25. rujan 2019. u 13:48 2019-09-25T13:48:34+02:00

Navikao sam već na zlonamjerne priče da sam nečiji čovjek, ali moji rezultati u zahtjevnom resoru prometa i infrastrukture, u stranci koje sam potpredsjednik i predsjednik Županijskog odbora koji drži vlast u 13 gradova i općina, daju mi itekako za pravo da se smatram svojim čovjekom, odnosno čovjekom HDZ-a, rekao je Butković komentirajući tekst u ovotjednom izdanju tjednika Nacional

ZAGREB  Potpredsjednik HDZ-a i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u jučerašnjoj je izjavi za naš list odbacio tvrdnje kako »kao nečiji čovjek« radi na destabilizaciji Andreja Plenkovića. Butković je naglasio da je isključivo fokusiran na svoj resor i na kampanju Kolinde Grabar-Kitarović.

- Navikao sam već na zlonamjerne priče da sam nečiji čovjek, ali moji rezultati u zahtjevnom resoru prometa i infrastrukture, u stranci koje sam potpredsjednik i predsjednik Županijskog odbora koji drži vlast u 13 gradova i općina, daju mi itekako za pravo da se smatram svojim čovjekom, odnosno čovjekom HDZ-a, rekao je Butković komentirajući tekst u ovotjednom izdanju tjednika Nacional.

U njemu se tvrdi da Milijan Brkić gura Butkovića u utrku za predsjednika HDZ-a na unutarstranačkim izborima koji će se održati u proljeće sljedeće godine, i to s namjerom ne da Butković postane predsjednik već isključivo zato da se nanese šteta aktualnom predsjedniku stranke.

- Ja o kandidaturi za predsjednika HDZ-a uopće ne razmišljam niti sam o njoj s bilo kim razgovarao, niti u ovom trenutku imam takvih ambicija, rekao je Butković. Dodao je u šali da ga na stvari o kojima nikada ne razmišlja »može nagovoriti samo supruga, a ona baš nije zainteresirana za unutarstranačka pitanja u HDZ-u«.

Kandidaturu za predsjednika HDZ-a dosad su najavili aktualni predsjednik stranke Andrej Plenković, nekadašnji ministri vanjskih poslova Miro Kovač i Davor Ivo Stier, te Plenkovićev prethodnik na poziciji prvog čovjeka stranke Tomislav Karamarko. Plenković je kandidaturu najavio 3. rujna ove godine u Orahovici gdje je sudjelovao na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.