Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
7. prosinca 2019.
Koncerti u Lisinskom

ZLATNI JUBILEJ Za dobra stara vremena - priča o 50 godina Novih fosila

Foto: PRESS
Foto: PRESS
Autor:
Objavljeno: 11. rujan 2019. u 10:57 2019-09-11T10:57:17+02:00

Obljetnički koncert u Lisinskom najavljen za 1. listopada rasprodan je u vrlo kratkom roku te je dodan još jedan nastup na istom mjestu, u četvrtak 3. listopada

RIJEKA - Novi fosili, jedan od najpopularnijih hrvatskih sastava 1970-ih i 1980-ih godina, ove godine obilježava 50 obljetnicu rada.

Grupa koja je njegovala mješavinu vedrih i zabavnih pjesama za djecu i mlade, ljubavne balade urbanog teksta s pjevnim refrenima i suvremenim aranžmanima, za tu je priliku pripremila obljetnički koncert 1. listopada u u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a koliko se publika veseli obilježiti 50 obljetnicu grupe, svjedoči i podatak da je u vrlo kratkom roku prvi koncert - rasprodan.

S obzirom na veliko zanimanje svih generacija da prisustvuju ovom događaju, Marinko Colnago, Sanja Doležal i Vladimir Kočiš Zec dogovorili su se da će slavlje produžiti na još jedan datum - četvrtak 3. listopada.

– Sretni smo i ponosni što i nakon 50 godina postojanja grupe rasprodajemo koncerte. Hvala svima koji su odlučili s nama proslaviti ovu veliku obljetnicu. Pripremamo mnogo iznenađenja, gostiju i prije svega odličan provod. Vidimo se u Lisinskom 1. i 3. listopada - pozvala je obožavatelja Sanja Doležal.

Vječni Marinko Colnago

Malo je glazbenih imena koja su se oduprla mijeni vremena i trendova i ostala omiljena kod svih generacija.

– Upravo takvo rijetko ime su Novi fosili koji će u 2019. godini proslaviti čak 50 godina postojanja. Posvjedočit će to i jedini član benda koji je tu od samog početka pa do danas - Marinko Colnago koji se još uvijek živo sjeća te 1969. godine kada je sa Slobodanom Momčilovićem osnovao bend.

Mijenjali su se članovi benda, neki su nažalost prerano napustili ovaj svijet poput omiljene pjevačice Đurđice Barlović, osnivača benda Slobodana Momčilovića te posljednjeg bubnjara Nenada Šarića, ali Novi fosili su bili jači od svih prepreka i sada već 50 godina šire »dobre vibracije«, stoji u najavi koncerta.

Bend je tijekom godina osvojio brojne nagrade u bivšoj Jugoslaviji, a vrlo su zapaženi bili i na inozemnim festivalima i natjecanjima. Njihove ploče i albumi godinama su najprodavanij, a njihove pjesme »Da te ne volim«, »Reci mi tiho«, »Saša«, »Šuti moj dječače plavi«, »Sanja«, »Košulja plava« postale su hitovi svih vremena.

Slavlje glazbe i tradicije

Uz Rajka Dujmića, autora nekih od najvećih hitova grupe, zasigurno je najprepoznatljivije lice benda Sanja Doležal koja s Fosilima nastupa još od 1983. godine. U grupu je došla s 20 godina te je vrlo brzo postala jedna od najvećih zvijezda bivše države i s Fosilima proputovala Europu, SSSR, Kanadu i SAD.

Godine 1987. Novi fosili predstavljaju Jugoslaviju na Eurovizijskom natjecanju u Bruxellesu, s pjesmom »Ja sam za ples« i osvajaju četvrto mjesto. Singl s pjesmom objavljen je u devet europskih zemalja.

– Danas, 50 godina nakon pokretanja benda, njihova je dužnost generacijama koje dolaze prenijeti svoju ostavštinu, pa Marinko Colnago, Sanja Doležal i »dobri duh benda« Vladimir Kočiš Zec započinju »Priču o 50 godina Novih fosila«.

Kroz nju će se prisjetiti svih važnih događaja i osoba u proteklih pola stoljeća, stoji u najavi koja je zaključena riječima:

- »Priča o 50 godina Novih fosila – Za dobra stara vremena« bit će veliko slavlje glazbe, tradicije i ljubavi, za sve generacije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.