Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
18. studenoga 2019.
Dala najbolje od sebe

Vanna s pjesmom „Najbolji ljudi“ pobjednica 65. po redu Zagrebačkog festivala

Vanna s pjesmom „Najbolji ljudi“ pobjednica 65. po redu Zagrebačkog festivala
Vanna s pjesmom „Najbolji ljudi“ pobjednica 65. po redu Zagrebačkog festivala
Autor:
Objavljeno: 27. siječanj 2018. u 10:16 2018-01-27T10:16:10+01:00

Pobjednica 65. Zagrebačkog festivala je Vanna s pjesmom „Najbolji ljudi“ za koju je Vanna ujedno i autorica glazbe i teksta.

Odluka je to stručnog žirija ovogodišnjeg festivala kojeg su činili istaknuti autori i glazbenici Alfi Kabiljo, Vjekoslava Huljić, Tibor Szirovicza i Yogi Lonich, glavna direktorica Adria Medije, Ivona Čulo, glazbeni kritičar Bojan Mušćet te Tomislav Štengl, v.d. glavnoga urednika Drugoga programa HTV-a.

„Nije sve u nagradama, ali ovo priznanje je uistinu jedan poticaj i čini me ponosnom. Cijeli festival je bio fenomenalan, kao i bend kojeg si malo tko može priuštiti. Ovakve situacije su za iskoristiti i dati najbolje od sebe!“, izjavila je Vanna neposredno nakon silaska s pozornice festivala primivši priznanje iz ruku umjetničkog direktora 65. Zagrebačkog festivala, Nene Belana.

„Čestitam Vanni na sjajnoj izvedbi, ali i autorskom ostvarenju. Zaista sam zadovoljan cjelokupnim izdanjem festivala, od predstavljanja svih izvođača preko izvanrednog festivalskog orkestra do futurističke scenografije i poletnih voditelja, Jelene Glišić i Ivana Vukušića. Također, ovo je jedna od rijetkih glazbenih manifestacija u Hrvatskoj u kojoj prevladavaju isključivo smijeh, pozitiva i kolegijalnost među glazbenicima. Oni na festival gledaju kao priliku za glazbeno predstavljanje i dobru zabavu, to je temelj za svaki daljni uspjeh i razvoj Zagrebačkog festivala“, izjavio je Belan.

Na samom početku prijenosa, glazbena diva Gabi Novak uručila je priznanje za najemitiraniju pjesmu prošlogodišnjeg festivala – riječ je o duetu Kedže i Zsa Zse „Sve u meni se budi“, a statuu su primili Zsa Zsa i autor pjesme, Ante Pecotić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.