Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4n
Sutra: 8° 8° 4n
27. siječnja 2020.
Prometne gužve

video KAOS U PROMETU Na svim cestama prema moru velike gužve, do Krka kolona duga 4 kilometra

KAOS U PROMETU Na svim cestama prema moru velike gužve, do Krka kolona duga 4 kilometra
KAOS U PROMETU Na svim cestama prema moru velike gužve, do Krka kolona duga 4 kilometra
Autor:
Objavljeno: 27. srpanj 2019. u 12:20 2019-07-27T12:20:00+02:00

Subotnja smjena turista donijela je nove gužve u prometu. HAK javlja kako je pojačan promet na cestama u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, u priobalju, kao i na većini graničnih prijelaza.

- Povremeno se vozi u kolonama u pokretu. Vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila i molimo za strpljenje, kažu u HAK-u.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče pojačan je promet u oba smjera; kolona vozila između čvorova Gornja Ploča i Sveti Rok duga je oko 3 km (vozila su se povremeno zaustavljala kod tunela Sveti Rok, kako se vozila ne bi zaustavljala u tunelima); kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona vozila duga je oko 3 km;
kod naplatnih postaja Demerje u smjeru Zagreba kolona vozila duga je oko 3 km; prometna nesreća na 32. km između čvorova Karlovac i Jastrebarsko u smjeru Zagreba.

Na A3 Bregana-Lipovac kolona teretnih i osobnih vozila kod GP Bajakovo u smjeru Republike Srbije duga je oko 4 km.

Na A7 GP Rupa-čvor Diračje i čvor Orehovica-čvor Šmrika kolona vozila kod GP Rupa u smjeru Republike Slovenije duga je oko 1 km; između čvorova Križišće i Šmrika u smjeru Krka vozi se u koloni.

Istarski ipsilon:

zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila duga je oko 8 km, dijelom se proteže i na Istarski ipsilon; kod tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je duga oko 5 km.

Otok Krk (DC102):

Pojačan je promet u oba smjera na Krčkom mostu. U smjeru kopna vozi se u koloni od Njivica, a u smjeru otoka kolona je duga oko 4 km.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Kako biste kvalitetno isplanirali svoja putovanja, za Vas smo pripremili prometne kalendare koje možete pronaći na: https://www.hak.hr/info/prometni-kalendari.

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona na pojedinim cestama u priobalju bit će subotom od 04:00 do 14:00 i nedjeljom od 12:00 do 23:00 sata. Popis cesta na kojima je zabrana možete pronaći na: https://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zabrane-za-teretna-vozila/.

Na snagu je stupio novi Pravilnik o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5 tona (NN 20/2019). Više o Pravilniku možete naći na stranicama Narodnih novina na poveznici https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_02_20_426.html. Kartu s javnim cestama objavit ćemo u sklopu HAK-ove Interaktivne karte.

Na pojedinim dionicama autocesta te državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi i izgradnji kolnika ili redovitog održavanja, pa vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje privremene prometne signalizacije i ograničenja brzine u zoni radova.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze