Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 6
Sutra: 12° 12° 6
28. siječnja 2020.
Ispis članka: Predsjednica se poprilično dobro zabavlja na Riječkom karnevalu, maškare ju ne puštaju na miru - Novi List

NoviList.hr

Predsjednica se poprilično dobro zabavlja na Riječkom karnevalu, maškare ju ne puštaju na miru

Velika povorka

3. ožujak 2019 14:00

Napisao: Portal Novilist.hr

Foto Ivica Tomić

RIJEKA Veliku završnu maškaranu povorku ovogodišnjeg Riječkog karnevala promatraju brojni građani i turisti, ali i predsjednica  Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, veleposlanici u Hrvatskoj i drugi predstavnici diplomatskoga zbora te predstavnici gradova – prijatelja Rijeke.

Predsjednica se poprilično dobro zabavlja na karnevalu. Brojne maškare žele se fotografirati s njom, stalno joj dolaze sa zahtjevima za selfie, a ona na to spremno pristaje.

Riječki karneval Karneval je uvršten na listu 500 najvažnijih zbivanja u Europi (Top 500 European Events), a Sunday Times ga je proglasio jednim od najegzotičnijih događaja u svijetu. Turistička zajednica grada Rijeke dobila je nagradu »Zlatno turističko srce« kao organizator najbolje turističke manifestacije jugoistočne Europe u 2009..

Riječki karneval dobitnik je i nacionalne godišnje nagrade »Simply the Best 2018.« u kategoriji manifestacija, tj. tematskih događanja višednevnog trajanja.

viber image1