Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 6
Sutra: 11° 11° 6
21. studenoga 2019.
Ispis članka: Pet pravila kojih se treba držati kod uređenja radnog kutka - Novi List

NoviList.hr

Pet pravila kojih se treba držati kod uređenja radnog kutka

14. rujan 2017 15:32

Pet pravila kojih se treba držati kod uređenja radnog kutka

1 Radni stol bi trebao biti ispod ili pokraj prozora, a svjetlost treba dopirati s lijeve strane osim u slučaju kada je dijete ljevoruko. Osim prirodne svjetlosti, na stolu treba biti i stolna lampa koja će izravno osvjetljavati radnu površinu.

2 Otvaranje i zatvarenje prozora ne smije prouzročiti stalno pomicanje predmeta na stolu. Također, stol je potrebno smjestiti tako da dijete ima pogled na ulazna vrata sobe.

3 Radni stol treba biti dovoljno velik, a najmanja potrebna dužina je 100 cm te dubina stola od 60 do 70 cm. Kompjutorski stolovi moraju biti širi, njihova optimalna dužina je 150 cm.

4 Radna stolica mora biti udobna, no prije svega dovoljno visoka kako bi se sjedilo u što prirodnijem položaju. Stolice podesive po visini uvijek su dobar izbor, osobito kod višesatnog učenja.

5 Školski pribor treba biti djetetu nadohvat ruke i uredno sortiran kako bi svi predmeti bili uvijek lako dostupni. Osim ormarića s ladicama postavljenim uz stol ili ispod njega, vrlo su praktične i police iznad stola. Pano za crteže, fotografije i poruke omogućit će djetetu da izrazi svoju osobnost i kreativnost.