Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
4. travnja 2020.
Saniranje štete

Jednostavnim testom provjerite je li vam kosa oštećena prije nego postane previše kasno

FOTO/iStock
FOTO/iStock
Autor:
Objavljeno: 24. ožujak 2020. u 7:57 2020-03-24T07:57:28+01:00

U kojem vam je stanju kosa ovisi i o tome jeste li se nedavno šišali i koristite li redovito peglu za kosu.

Glavni problem oštećene kose leži u tome što shvatimo koliko je oštećena tek kada je to vidljivo. A onda je prekasno jer u tom trenutku jedino što možemo napraviti jest pokušati sanirati štetu. Bilo bi odlično kada bi mogli na vrijeme shvatiti koliko nam je kosa oštećena. 

No, kako PopSugar prenosi, postoji jedan jednostavan način kako provjeriti u kojem nam je stanju kosa. A to možemo provjeriti veoma jednostavno - dovoljno je samo taknuti vlas. 

Naime, potrebno je uzeti jednu vlas između kažiprsta i palca te od korijena do vrha polagano povlačiti prste. Ako osjetite razliku u teksturi između korijena, sredine i vrha vlasi vaša kosa je oštećena. Oštećenje ćete, naravno, prvo osjetiti na vrhovima kosa. Ako je vaša kosa svilenkasta i mekana od korijena do vrha, ona je potpuno zdrava. Također možete napraviti ovaj test na više pojedinih vlasti. Testirajte one koje su bliže licu, ali i vlasi koje su na stražnjem dijelu. 

U kojem vam je stanju kosa ovisi i o tome jeste li se nedavno šišali i koristite li redovito peglu za kosu.Potrebno je redovito provjeravati zdravlje kose jer tako možete reagirati na vrijeme, a ne kada je prekasno i kosu, nažalost, morate rezati.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.