Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 2
Sutra: 6° 6° 2
29. siječnja 2020.
JRE

foto/video Vrhunski chefovi od riječke ribarnice stvorili gastro prijestolnicu

Foto Vedran Karuza
Foto Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 16. studeni 2019. u 20:32 2019-11-16T20:32:00+01:00

RIJEKA - Najljepša ribarnica u Hrvatskoj, impresivno secesijsko zdanje na riječkoj tržnici, postalo je u subotu navečer središtem u kojem su gastronomskim iskoracima najbolji chefovi Hrvatske oduševili 200 gostiju.

Godišnje JRE okupljanje, prvo u Rijeci, dovelo je 15 restorana tog sustava od kojih njih tri imaju i Michelinovu zvjezdicu.

Zbog tog unikatnog događaja »prekrojen« je bio i parter ribarice u kojem su stoljetni kameni bankovi dobili promijenjene pozicije kako bi oslobodili prostor za goste.

Uokrug tog prostora poredali su se kuhari, njih 15 iznosili su svoje gastronomske kreacije čiji je zajednički nazivnik bila dakako - riba.

Kombinacije od kojih većina od nas nikad ne bi dovodila u suodnos stvarale su unikatne kreacije što su pokazale kako Hrvatska definitivno prerasta u gastronomsku velesilu.

G1611VK09
JRE Talents & Passion 2019. na riječkoj ribarnici (1) / Foto Vedran Karuza

Što bi se moglo reći i za vinsku listu te onu maslinovih ulja što su pratila gastronomski dio priče.

Ujedno ovim je događajem na jedan simbolički način najavljen i dio priče s kojim Rijeka u EPK godini želi pokazati kako je grad kulture i u gastronomskom smislu.

S obzirom na oduševljenje gostiju, sadržajem ali i prostorom te općim ugođajem, a događaju je prisustvovala i nekolicina specijaliziranih novinara iz Berlina, Beča, Slovenije,... Rijeka je na dobrom putu poentirati i na tom planu.

Uz sustav Jeune Restaurateurs Hrvatska supokrovitelji ove iznimne manifestacije bili su i Grad Rijeka kao i njegova Turistička zajednica, te TZ Kvarnera.

Važno je istaknuti kako će prihod od ulaznica čija je cijena bila 400 kuna biti uplaćen za dodatno uređenje kuharskog praktikuma opatijske Ugostiteljske škole jer gastronomija kakvu smo vidjeli svakako treba i nove, mlade, kreativne snage.

G1611VK17
JRE Talents & Passion 2019. na riječkoj ribarnici (2) / Foto Vedran Karuza

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze