Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
21. siječnja 2020.
Sanirana zgrada bivše pošte

foto Kao da se ništa nije dogodilo: Pet mjeseci nakon incidenta, demontirana je skela u Adamićevoj ulici

Snimio Vladimir MRVOŠ
Snimio Vladimir MRVOŠ
Autor:
Objavljeno: 14. ožujak 2019. u 10:52 2019-03-14T10:52:00+01:00

Kad se u 13 sati 22. studenoga prošle godine srušio dio zida i skela postavljena za građevinske radove na zgradi bivše pošte u Adamićevoj ulici čista sreća spriječila je tragediju. Tek u utorak 18. prosinca kroz Adamićevu normalizirao se promet u oba prometna traka

RIJEKA Jučer su radnici u potpunosti demontirali skelu sa zgrade koja je nekoliko tjedana bila top tema dana u gradu. Kad se u 13 sati 22. studenoga prošle godine srušio dio zida i skela postavljena za građevinske radove na zgradi bivše pošte u Adamićevoj ulici čista sreća spriječila je tragediju.

U trenutku rušenja zida i skele na križanju Henckeove i Adamićeve, na crvenom semaforu samo nekoliko metara dalje, bio je zaustavljen autobus pun putnika, a nije bilo pješaka koji su prelazili cestu.

Po procjenama na Adamićevu urušilo se oko 25 kvadrata zida debljine pola metra. Sreća u nesreći da u trenutku urušavanja zida nitko nije stradao, niti od radnika niti od prolaznika, a razlog urušavanja je bilo betoniranje za ugradnju lifta.

Od tog trenutka u Rijeci je nastao pravi prometni kolaps koji je vladao danima, a sav promet bio je preusmjeravan na alternativne pravce. Iako su radnici radili danonoćno čak i po najvećoj kiši kako bi se s ceste uklonio urušeni zid, promet jednim prometnim trakom Adamićevom uspostavljen je 26. studenoga.

Tek u utorak 18. prosinca kroz Adamićevu normalizirao se promet u oba prometna traka. Nezgoda s urušavanjem zgrade sagrađene 1887. godine ostat će samo dio njezine burne povijesti.

Ali ostat će zabilježeno da je na pitanje koliko bi u Zagrebu trajala sanacija zgrade zbog koje je zatvoren promet Adamićevom, Milan Bandić, koji je u to vrijeme boravio u Rijeci, poručio da bi sve bilo gotovo dok se popiju dvije kave.

Sanirana zgrada bivše pošte u Adamićevoj / snimio Vladimir MRVOŠ

Sanirana zgrada bivše pošte u Adamićevoj / snimio Vladimir MRVOŠ

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.