Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
22. veljače 2020.
Davna epizoda

Sjećate li se afere otprije 16 godina? Kujundžićev sin upisao medicinu preko liste za "djecu poginulih branitelja"

Foto Davor Kovačević
Foto Davor Kovačević
Autor:
Objavljeno: 25. siječanj 2020. u 8:40 2020-01-25T08:40:58+01:00

Kujundžić mlađi uspio je upasti na fakultet, unatoč činjenici da je u srednjoj školi uglavnom skupljao svojke, a nije briljirao ni na prijemnom ispitu. Na faks je upao preko liste za dijasporu i hrvatske branitelje na kojoj je bodovni prag za upis znatno niži

U jeku svih afera koje se ovih dana vežu za ministra zdravstva Milana Kujundžića, portal Telegram podsjetio je i na još jednu otprije punih 16 godina, kad je njegov sin Hrvoje Mario Kujundžić upisao prvu godinu Medicinskog fakulteta u Rijeci.

Kujundžić mlađi uspio je upasti na fakultet, unatoč činjenici da je u srednjoj školi uglavnom skupljao svojke, a nije briljirao ni na prijemnom ispitu. Na faks je upao preko liste za dijasporu i hrvatske branitelje na kojoj je bodovni prag za upis znatno niži, i ne računaju se ocjene iz srednje škole. Novinari Index-a tada su doznali da je mlađi Kujundžić na tu listu dospio na temelju statusa branitelja svoga oca.

S obzirom na to da je ta lista bila rezervirana za djecu poginulih i nasilno odvedenih ili nestalih hrvatskih branitelja i djecu vojnih invalida sa 100% oštećenjem organizma, novinari Indexa su od Milana Kujundžića, tada pomoćnika ministra zdravstva, pokušali doznati u kojoj se on kategoriji nalazi.

Kujundžić je o tome odbio razgovarati, njihovo pitanje je nazvao deplasiranim i završio razgovor. Idućeg dana tadašnji dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci objavio je da će mlađi Kujundžić biti ispisan s fakulteta zbog toga što dokumentacija koju je predao nije bila potpuna i nije odgovarala natječaju, podsjeća Telegram.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.