Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 1° 1
Sutra: 1° 1° 1
11. prosinca 2019.
Trgovački sud u Zagrebu

Hrvatska demokršćanska stranka pred stečajem zbog duga od 4.700 kuna

Snimio Nenad REBERŠAK / NL arhiva
Snimio Nenad REBERŠAK / NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 12. veljača 2016. u 14:22 2016-02-12T14:22:07+01:00

Čelnik te stranke Goran Dodig ostao je iznenađen informacijom o mogućem stečaju. Hini je izjavio da ne zna o čemu se radi, ali da će riješiti problem

ZAGREB Trgovački sud u Zagrebu u petak je objavio oglas kojim se pozivaju vjerovnici Hrvatske demokršćanske stranke (HDS), jedne od osam stranaka vladajuće Domoljubne koalicije, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te stranke kojoj je utvrđen dug od 4771 kuna.

Čelnik te stranke Goran Dodig ostao je iznenađen informacijom o mogućem stečaju. Hini je izjavio da ne zna o čemu se radi, ali da će riješiti problem.

»Ne znam odakle to, platit ćemo to. Očito se radi o nesnalaženju, riješit ćemo to. Besmisleno je, nemamo nikakvih izvora sredstava, donacija, sve dajemo iz svojih osobnih primanja«, rekao je.

U oglasu Trgovačkog suda pozvani su zastupnici HDS-a da u roku od petnaest dana sudu predaju ovjeren popis imovina i obaveza, a ne odazovu li se čelnici te stranke ili njihovi vjerovnici u zakonski propisanim rokovima, sud će smatrati da je HDS nesposoban za plaćanje te će donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Hrvatska demokršćanska stranka, koju od 2009. vodi Dodig, osnovana je u veljači 1990. i u registru političkih stranaka vodi se pod rednim brojem šest.

U načelima izbornog programa Domoljubne koalicije i HDS-a, objavljenima prošle godine na internetskoj stranici te stranke, navedene su, među ostalim, financijska odgovornost i prilagodljivost, dok se u načelima demokršćanskog koncepta rada i kapitala ističe potreba uvođenja kontrolnih mehanizama nad kapitalom koji, kako se naglašava, nije sam sebi svrhom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.