Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 4
Sutra: 13° 13° 4
17. siječnja 2020.
"Blagdanska" kampanja

ANKETA Bitka za Pantovčak: Vlada danas raspisuje predsjedničke izbore! Kome ćete dati svoj glas

Bitka za Pantovčak: Vlada danas raspisuje predsjedničke izbore! Kome ćete dati svoj glas
Bitka za Pantovčak: Vlada danas raspisuje predsjedničke izbore! Kome ćete dati svoj glas
Autor:
Objavljeno: 14. studeni 2019. u 7:27 2019-11-14T07:27:00+01:00

Svi koji se žele kandidirati za predsjednika ili predsjednicu Republike moraju prikupiti najmanje deset tisuća potpisa, za što će imati 12 dana

ZAGREB - Vlada će, doznajemo, na današnjoj sjednici donijeti odluku o raspisivanju izbora za predsjednika Republike koja će stupiti na snagu 21. studenoga, a izborni rokovi počinju teći dan kasnije.

Prvi krug predsjedničkih izbora održat će se samo tri dana prije Božića, 22. prosinca, a drugi krug 5. siječnja sljedeće godine.

Svi koji se žele kandidirati za predsjednika ili predsjednicu Republike moraju prikupiti najmanje deset tisuća potpisa, za što će imati 12 dana.

Vlada će na istoj sjednici usvojiti i izmjene zakona o odlikovanjima i priznanjima, a jedno od najviših odlikovanja nazvat će po Franji Tuđmanu.

Ako bude sve prema planu, ove godine bit će dodijeljeno prvi put i to uz 20. obljetnicu Tuđmanove smrti, a predsjednica Kolinda Grabar- Kitarović planira postumno odlikovati kardinala Franju Kuharića. To će se događati baš dok bude trajala službena predizborna kampanja. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.