Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 27
Sutra: 5° 5° 27
13. prosinca 2019.
Nastavak istrage

USKOK: Istarski policajac od dilera dobio 30.000 eura

Snimio Damir ŠKOMRLJ
Snimio Damir ŠKOMRLJ
Autor:
Objavljeno: 14. veljača 2014. u 12:29 2014-02-14T12:29:00+01:00

Uskok je pokrenuo te proširio postojeću istragu nad sedmoricom hrvatskih državljana zbog zločinačkog udruživanja, preprodaje droge, primanja i davanja mita te zlouporabe položaja i ovlasti, među kojima su četiri policajca istarske Policijske uprave

RIJEKA Uskok je pokrenuo te proširio postojeću istragu nad sedmoricom hrvatskih državljana zbog zločinačkog udruživanja, preprodaje droge, primanja i davanja mita te zlouporabe položaja i ovlasti, među kojima su četiri policajca istarske Policijske uprave.

Jedan od osumnjičenih policajaca se tereti da je od 2009. do 2013. godine dostavljao informacije o policijskim aktivnostima osumnjičenom za organiziranje skupine dilera droge, omogućujući mu time prodaju heroina na području Istre.
Za te informacije osumnjičeni policajac je dobio ukupno 30.000 eura, ističe Uskok u priopćenju objavljenom daans na svojim internetskim stranicama.
Nadalje, taj je policajac, saznavši za sakriveni kokain, iz jednog paketa žlicom izvadio 70 grama kokaina i dostavio ga osumnjičenom preprodavaču droge. Nakon toga su zajedno otišli do drugog mjesta gdje su bila sakrivena četiri paketa heroina. Pakete je policajac predao preprodavaču droge, a zauzvrat dobio 20.000 eura.
Isti policajac se tereti da je u razdoblju od 17. travnja do 21. kolovoza 2013. godine u Puli povezao organizatora skupine dilera i drugog preprodavača droge, te im omogućavao preprodaju droge koristeći se službenim informacijama koje su mu bile dostupne.
Drugi policijski službenik je osumnjičen da je znao za odnose prvog osumnjičenog policajca i dilera, a da o tome nije obavijestio nadređene. Tereti ga se i da je u prosincu 2012. nadgledao primopredaju veće količine heroina, osiguravši da se ona obavi neometano.
Treći osumnjičeni policajac se tereti da je dostavljao informacije organizatoru skupine dilera o policijskom djelovanju, a za to je dobio mobitel, digitalni fotoaparat i 500 kuna.
Četvrti policajac iz PU istarske osumnjičen je da je od 2. studenoga do 30. prosinca 2013. godine, na području Istre i u Osijeku kupio za sada neutvrđenu količinu marihuane, amfetamina i tvari za izradu droge te je drogu preprodavao na području Osijeka.
Uskok je sucu istrage Županijskog suda u Rijeci predložio zadržavanje u istražnom zatvoru petorice osumnjičenih.
Inače, na jučerašnjoj konferenciji za novinstvo Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) u Rijeci, izvješćeno je da su u policijskoj akciji jučer i prekjučer uhićena četiri policajca iz PU istarske, među kojima tri iz Odjela kriminaliteta droga ove PU i jedan krim policajac iz jedne istarske policijske postaje, zbog sumnje da su surađivali s dilerima te da su preprodavali drogu.
Uz njih je uhićen i peti osumnjičenik, preprodavač droge izvan policijskih redova.
Izvješćeno je također kako je ta akcija nastavak veće akcije u kojoj je prije dva mjeseca na području Istarske i Primorsko-goranske županije uhićeno 22 preprodavača droge, a riječ je o skupini koju su ustrojili Andrej Butković i Katarina Gonev. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dobrovoljni mirovinski fondovi uz prinose donose i porezne olakšice te državna poticajna sredstva