Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
21. siječnja 2020.
Žuži se potuži

Kim Kardashian na sudu: Traži deset milijuna dolara zbog "selfija" iz kupaone

FOTO/Kim Kardashian, Instagram
FOTO/Kim Kardashian, Instagram
Autor:
Objavljeno: 2. studeni 2019. u 21:03 2019-11-02T21:03:04+01:00

Tvrdi da je "selfie" korišten u svrhu promocije i prodaje kozmetičkih proizvoda bez njezine dozvole.

Kim Kardashian (38) podnijela je tužbu protiv kompanije "iHandy" jer su koristili njezinu autorsku fotografiju bez prethodne dozvole, prenosi Page Six.

Riječ je o "selfiju" iz kupaonice iz 2017. godine, kojeg je reality zvijezda "opalila" prilikom kampanje vlastitog kozmetičkog brenda "KKW Beauty". Kardashian tvrdi da je kompanija napravila aplikaciju za make up te koristila njezinu fotku da bi prodala vlastite proizvode.

Od kompanije traži deset milijuna dolara odštete, što uključuje zaštitu autorskih prava te zaradu koju je kompanija ostvarila korištenjem njezine fotografije.

"Tuženik apsurdno tvrdi, u svojoj obrani, da nisu znali da je neautorizirana fotografija koju su svjesno ukrali, vlasništvo Kim Kardashian West, jedne od najpoznatijih i najprepoznatljivijih žena na svijetu", stoji u tužbi.

Dalje piše da je iHandy čak "imao i obraza prijetiti Kim Kardashian West da ne podiže tužbu protiv njih i njihovog javnog prekršaja inače će krenuti za njom", prenosi Page Six.

Podsjetimo, Karadshian je ranije tužila brend "Missguided" nakon što su je koristili za promociju kopija njezine odjeće, što je završilo tako da je Kardashianka podebljala račun za 2.7 milijuna dolara odštete.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.