Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
26. siječnja 2020.
Tri glumačke priče

Premijera filma "Glumim, jesam" Miroslava Mandića u Art-kinu

Foto Screenshot
Foto Screenshot
Autor:
Objavljeno: 8. studeni 2019. u 16:02 2019-11-08T16:02:11+01:00

Tri glumačke priče – sarajevska, ljubljanska i zagrebačka – objedinjene u igranom triptihu Miroslava Mandića „Glumim, jesam“ premijerno se prikazuju u Art-kinu 12. studenog, uz gostovanje redatelja i glumice Lune Zimić Mijović te lokalnih filmskih snaga koje su tijekom snimanja na području Kvarnera sudjelovale u stvaranju filma.

Bosansko-slovensko-hrvatski filmski triptih Glumim, jesam, dijelom sniman i na našem, kvarnerskom području, donosi tri priče – sarajevsku, ljubljansku i zagrebačku – pod zajedničkim nazivnikom života glumaca i glumica te načina kako uloge koje igraju mijenjaju njihov identitet.

Uloge u filmu ostvarili su Goran Bogdan, Lana Barić, Mojca Funkl, Olga Pakalović, Ivana Roščić, Franjo Dijak, Luna Zimić Mijović i mnogi drugi regionalni glumci. Riječka premijera regionalnog igranog filma Glumim, jesam održava se u Art-kinu u utorak, 12. studenog u 20 sati uz gostovanje redatelja Miroslava Mandića i glumice Lune Zimić Mijović te lokalnih filmskih snaga koje su tijekom snimanja na području Kvarnera sudjelovale u stvaranju filma. Svoju svjetsku premijeru Glumim, jesam imao je na Međunarodnom filmskom festivalu u Cairu.

Film podijeljen u tri dijela, smješten u tri grada, donosi različite glumačke sudbine. Pripremajući se za ulogu lopova, mlada glumica počinje krasti u stvarnom životu. Nakon konflikta s redateljem, napušta snimanje, u želji da dokaže za što je sposobna. / Kazališni glumac dobije ulogu klošara na filmu.

Tijekom istraživanja za ulogu druži se s beskućnicima. Sloboda života bez obaveza postupno ga plijeni. / Glumac i glumica igraju uloge strastvenog para u TV sapunici. Nakon završetka produkcije, on tvrdi da je zaista zaljubljen u nju. Za glumicu, sve što su radili ispred kamere nema veze s njihovim privatnim životima, ali glumac opsesivno ustraje.

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana od 16 do 20.30 sati ili na internetskoj stranici ulaznice.hr

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu