Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
29. siječnja 2020.
Završen festival

Kvarnerska revija amaterskog filma: Velika nagrada filmu "Things on the ground"

Kvarnerska revija amaterskog filma: Velika nagrada filmu "Things on the ground"
Kvarnerska revija amaterskog filma: Velika nagrada filmu "Things on the ground"
Autor:
Objavljeno: 3. prosinac 2017. u 9:07 2017-12-03T09:07:46+01:00

Velika nagrada  48. međunarodnog festivala kratkog filma KRAF (Kvarnerska revija amaterskog filma) pripala je filmu "Things on the ground" iz SAD-a, autorice Sofie Astrom, dok je nagradu publike dobio Josef Brandl i njemački film "Nicole's cage", objavljeno je u subotu na završetku festivala.

Film "Nicole's cage“ proglašen je i najboljim igranim filmom festivala, dok je najbolji dokumentarni film namibijski "Another sunny day"  Tima Huebschlea.

Najbolji eksperimentalni film je "Genesis“  iranskog autora Abtina Mozafarija, a najbolji animirani film je "Memorial" , čiji je autor Natchapat D. Jamtaksa s Thailanda.

Najbolji glazbeni video spot je "Kite", čiji je autor Joao Pombeiro iz Portugala, a nagrada za najbolju režiju pripala je austrijskom filmu "The 3rd cameraman" , kojega potpisuju Pascal Treuthardt & Mat Branger aka.dsu ranger.

Najbolji scenarij ima film "Miss Hong" Jonga Ki Jeona iz Republike Koreje, nagradu "Ervin Debeuc" za najbolju kameru osvojio je film "Timbo" i Peiman Zakavat iz Velike Britanije, a nagradu za najbolju montažu poljski fim "Paradigme" Kamila Krynskoga.

Za sudjelovanje na ovogodišnjem KRAF-u, koji je u petak i subotu održan u riječkom Art-kinu, prijavljeno je više od 3000 filmova iz 120 zemalja.

Festival je organizirao Kino video klub Liburnija film iz Rijeke, kojemu je prispjelo više od 1000 igranih filmova, više od 1000 eksperimentalnih, oko 300 animiranih, 400 dokumentarnih  filmova te oko 300 video spotova.

Na programu festivala bile su projekcije najboljih hrvatskih filmova s ovogodišnjeg festivala i filmovi koji su bili u užem krugu za nagrade, dok su drugog dana festivala proglašeni i prikazani nagrađeni filmovi.

O  nagradama KRAF-a, koji je jedan od najstarijih hrvatskih filmskih festivala, odlučilo je prosudbeno povjerenstvo u kojem su bili medijska umjetnica i profesorica Ingeborg Fülepp,  glumac Leon Lučev i filmski djelatnik Miroslav Tatić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze