Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
17. siječnja 2020.
"Whale"

Novi eksperimenti Facebooka: U tišini lansirali aplikaciju za stvaranje slavnih "memeova"

FOTO/App Store, Screenshot
FOTO/App Store, Screenshot
Autor:
Objavljeno: 20. studeni 2019. u 7:30 2019-11-20T07:30:03+01:00

"Whale" stiže s različitim dizajnom rešetki te alatom za prostoručno crtanje.

Internet je izgrađen na slavnim i popularnim "memeovima" koji se izrađuju, dijele i šalju svakodnevno. Ne čudi stoga da Facebook želi biti među vlasnicima koji stoje iza ovih genijalnih fora, uz razmjenu poruka, dijeljenje fotografija i svega ostalog što je trenutno dio Zuckerbergovog carstva.

The Information izvještava da je interni tim NPE ("New Product Experimentation" - eksperimentiranje novim proizvodima) tvrtke tiho izdao aplikaciju za izradu "memeova" pod nazivom "Whale" u kanadskom "app storeu". Pomoću aplikacije možete prenijeti vlastite fotografije ili odabrati predloške iz knjižnice prije nego dodate kombinaciju teksta, "emojija" i filtera. "Whale" stiže s različitim dizajnom rešetki te alatom za prostoručno crtanje.

NPE je osnovan prije nekoliko mjeseci da bi radio na eksperimentalnim Facebook aplikacijama. Prethodni napori tima uključuju "Bump" (aplikaciju za chat koja pomaže strancima da se povežu preko jednostavnih pitanja) i "Aux" (aplikaciju za grupno slušanje koja vam omogućuje odabir pjesama i nadmetanje). Sve tri aplikacije ciljaju na mlađe vlasnike pametnih telefona - generacija koja je trenutno opsjednuta TikTokom i Twitchom.

Hoće li "Whale" biti dostupan u čitavom svijetu? U MSN-u se ne bi kladili na to jer je Facebook brz za lansiranje eksperimentalnih aplikacija, ali još brži kada hi treba ugasiti, ako iste nisu zadovoljile početno testno tržište.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.