Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 26
Sutra: 9° 9° 26
25. siječnja 2020.
Jeste li za colgate lazanje?

Američki muzej promašaja: Među eksponatima i poruke priznanja o glasanju za Trumpa

foto: failuremuseum.com
foto: failuremuseum.com
Autor:
Objavljeno: 16. prosinac 2017. u 9:32 2017-12-16T09:32:32+01:00

West je postavio i sandučić u koji posjetitelji mogu ubaciti svoje osobne promašaje. Jedan od njih napisao je: šest puta sam pao na vozačkom. 

LOS ANGELES – Lazanje Colgate, votka Trump ili Cola s kavom, sve su to izlošci koje obuhvaća putujuća izložba nezaboravnih promašaja koja će do veljače gostovati u Los Angelesu.

U Muzeju arhitekture i dizajna u tom američkom gradu posjetitelji će moći do 4. veljače razgledati stotinjak nezaboravnik fijaska: od automobila DeLorean, učinjenog besmrtnim u filmu »Povratak u budućnost«, do električne maske za podmlađivanje koju je promovirala zvijezda Dinastije Linda Evans.

Među njima su i lazanje Colgate tvrtke za oralnu higijenu koja je 80-tih godina lansirala paletu zamrznutih prehrambenih proizvoda.

Mnoge tvrtke rado bi da se zaborave njihovi ponižavajući neuspjesi pa je Colgate odbio ustupiti primjerak lazanja muzeju, koji je stoga morao izložiti repliku, pojasnio je Samuel West, psiholog i direktor švedskog muzeja u kojem je izložba inicijalno postavljena.

Američki predsjednik Donald Trump ima čast dobiti čitav jedan dio izložbe. Osim votke Trump tu je i knjiga posvećena njegovom sveučilištu koje je funkcioniralo nekoliko godina početkom 2000. prije nego je raspušteno kao i društvena igra »Vratio sam se, otpušten si«.

On je izgradio imidž na činjenici da je poslovni čovjek okrunjen uspjehom, ali ako se gledaju njegove inicijative, mnoge su bile neuspjeh, ocijenio je West.

U toj galeriji promašaja ipak se provlači poruka: svi imaju pravo na grešku.

»Kako bi se uspjelo u tehničkom napretku, na tom je putu potrebno puno razočaranja... To treba prihvatiti«, kaže West.

Dodaje da smo svi mi društvo opsjednuto uspjehom te da je važno da se ljudi suočavaju s novim iskustvima i istražuju.

Izložba bi nakon Los Angelesa trebala posjetiti i neke druge američke gradove.

West nema sponzora – nijedna tvrtka ne želi biti povezana s izložbom promašaja, ali na tjednoj bazi prima darove – nedavno je dobio vrećicu s pommes fritom s okusom cappuccina.

West je postavio i sandučić u koji posjetitelji mogu ubaciti svoje osobne promašaje.

Jedan od njih napisao je: šest puta sam pao na vozačkom. Drugi se žale na ljubavni život. A ima i onih koji kažu: glasao sam za Trumpa.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.