Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 4n
Sutra: 9° 9° 4n
10. prosinca 2019.
Raskošni ručak

PRAVA GURMANSKA POSLASTICA Veprovina na talijanski način

Foto: iStock
Foto: iStock
Objavljeno: 16. studeni 2019. u 8:00 2019-11-16T08:00:00+01:00

Donosimo recept pomoću kojeg ćete postići izvanrednu mekoću i aromu mesa zahvaljujući marinadi obogaćenoj mediteranskim začinima.

Sastojci:

800 g veprovine

700 ml umaka od rajčice

1 mrkva

1 stapka celera

2 zrna češnjaka

5 čaša crnog vina

3 lista lovora

3 grančice ružmarina

3 žlice ulja

sol

papar

Priprema:

Meso vepra narežite na komadiće i stavite ga u veću posudu zajedno s režnjem češnjaka, lovorom, ružmarinom i povrćem narezanim na kockice. Posolite, popaprite i dodajte čašu vode i 4 čaše crnog vina. Pustite da divljač odstoji u marinadi jedan dan. Sljedeći dan narezan režanj češnjaka popržite na 3 žlice ulja i dodajte veprovo meso te marinadu i čašu crnog vina. Kad vino ispari, dodajte umak od rajčice i nastavite kuhati na laganoj vatri još 2 sata.

Izvor :gastro serijal Novog lista "Jesen na stolu"

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.