Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
26. siječnja 2020.
Timeova osoba godine

Trump preporučio Greti Thunberg da se "opusti" i ode u kino. Njen odgovor je sjajan

REUTERS
REUTERS
Autor:
Objavljeno: 12. prosinac 2019. u 16:25 2019-12-12T16:25:00+01:00

»Greta mora naučiti kontrolirati svoju ljutnju i onda može pogledati neki dobar stari film s prijateljem/prijateljicom!«, dodao je. »Opusti se, Greta, opusti se!«, zaključio je republikanski milijarder koji je povukao Sjedinjene Države iz Pariškog klimatskog dogovora

Američki predsjednik Donald Trump našalio se u četvrtak na račun »ljutnje« mlade švedske aktivistkinje Grete Thunberg u vezi s klimom, preporučivši joj da se »opusti« i ode u kino.

»To je smiješno«, reagirao je stanar Bijele kuće na objavu na Twitteru čestitajući joj na proglašenju »osobe godine« po ocjeni časopisa Time.

»Greta mora naučiti kontrolirati svoju ljutnju i onda može pogledati neki dobar stari film s prijateljem/prijateljicom!«, dodao je. »Opusti se, Greta, opusti se!«, zaključio je republikanski milijarder koji je povukao Sjedinjene Države iz Pariškog klimatskog dogovora.

Thunberg je na to odgovrila promjenom u svom "bio" statusu opisavši sebe kao "tinejdžericu koja radi na svom problemu s ljutnjom koja se trenutno opušta i gleda staromodni film film s prijateljem".

Šesnaestogodišnjakinja koja je javno priznala da pati od lakšeg oblika autizma, postala je u srijedu najmlađa »osoba godine« časopisa Time.

»Sjajno, nevjerojatno, velika je to čast koja je osim meni ukazana i pokretu #FridaysForFuture i aktivistima za klimu diljem svijeta«, reagirala je u četvrtak na Twitteru nakon objave informacije u američkom časopisu.

Američki predsjednik je Timeovo priznanje primio 2016.

REUTERS

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu