Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 3
Sutra: 14° 14° 3
18. studenoga 2019.
Osebujni svećenik

video Čapljinski franjevac o teoriji evolucije: 'Odaberi jesu li tvoji geni - geni kameni ili geni majmunski'

Foto Facebook
Foto Facebook
Autor:
Objavljeno: 27. srpanj 2018. u 8:49 2018-07-27T08:49:07+02:00

Posljednjih dana na društvenim mrežama vrlo su popularne objave fra Bože Radoša iz župe u Čapljini. On redovito na svojoj Facebook stranice objavljuje snimke svojih propovijedi.

Na blagdan Sv. Ilije se, kako je objavio Net.hr, osvrnuo na teoriju evolucije i podrijetlo modernog čovjeka.

Fra Bože Radoš, naravno, ne priznaje znanstveno objašnjenje o postanku čovjeka, a smatra da u svijetu postoje dvije skupine ljudi – oni koji se ponose Bogom stvoriteljem i oni koji vjeruju u, kako je rekao, životinjska carstva.

- Odaberi iza čega ćeš stati. Jesu li tvoji geni geni kameni, iza kojih stoji Bog, ili iza tebe stoje geni majmunski - poručio je fra Bože.

Osvrnuo se i na nagađanja kako Vatikan namjerava razriješiti kardinala Josipa Bozanića.

- Zanimljivo je da je na tu glupu vijest uopće reagirao nadbiskup Puljić. Ali, ništa nije slučajno. Biskupu Draženu Kutleši profesori su bili Želimir Puljić i Ratko Perić. Sve ima svoj razlog. Kad smo bivšeg nuncija upozoravali da je Puljić najveći otrov i najveća opasnost po hrvatsku Crkvu, da je poput Trojnskog konj, on se prekrstio i rekao: Ma ne mogu vjerovati, on je moj pouzdanik i najpovjerljiviji čovjek. Eto ti kad ti je najpovjerljiviji čovjek pogledaj kako ti servira vijesti i kako ruši i uništava sve što vi u Vatikanu pokušavate ispraviti. Da ste vi vjerodostojni, davno bi ga smijenili zbog pranja novca kojega je učinio u crkvi. No, izgleda da niste vjerodostojni u svom djelovanju. Laž nikog nije oslobodila pa neće ni vas, napisao je fra Bože Radoš.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.