Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 4
Sutra: 12° 12° 4
9. prosinca 2019.
Investitor se ne živcira

VOZAČI JEDNO, INVESTITOR DRUGO Gradilište na Kačjaku prazno, ali tvrde - 'sve ide prema planu'

Foto Sergej Drechsler
Foto Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 19. kolovoz 2019. u 16:30 2019-08-19T16:30:36+02:00

Radovi na gradilištu će se nastaviti punim intenzitetom sljedeći tjedan, kada će se započeti s pripremom kabelskog rova za prihvat kabela, poručuju iz HOPS-a koji je investitor projekta

RIJEKA - Iako je gradilište u Ulici Kačjak gdje se polažu energetski kablovi uglavnom prazno (vele nam izvori s terena), radovi teku prema planu, naglašava investitor ovog projekta Hrvatski operator prijenosnog sustava (HOPS).

Podsjetimo, riječ je o radovima koje smo najavili početkom srpnja, a izvode se pod projektnim nazivom KB 110kV TS Sušak - TS Turnić (dionica: TS Sušak - čvor Orehovica.

- Trenutačno se obavljaju radovi na ispitivanju kabela i kabelskog pribora te dopremi zaštitnih prefabriciranih kabelskih poklopnica, odgovara na naš upit investitor.

S obzirom na to da je rok za završetak radova koji obuhvaćaju trup ceste kraj godine, izvoditelj radova (Valard Zagreb/Valard Construction LP - dio grupacije Quanta Services op.a) je potvrdio da je sve u skladu s predviđenim dinamičkim planom radova te procijenjenim rokovima završetka projekta.

Radovi na gradilištu će se nastaviti punim intenzitetom sljedeći tjedan, a tada će se započeti s pripremom kabelskog rova za prihvat kabela. Treba svakako napomenuti da je početak radova uredno objavljen u dnevnim novinama.

Zbog radova na području zahvata na snazi je nova prometna regulacija. Promet se vodi jednosmjerno ulicom Kačjak u smjeru Vežice, dok spoj zaobilaznice na ulicu Kačjak ostaje u punoj funkciji.

Obilazak koji mijenja ukinuti smjer za Zagreb i Pulu upućuje se na novoizgrađeno kružno raskrižje Ulicom Zdravka Kučića prema čvoru Vežica preko raskrižja s ulicom Brdo, čvoru Draga i dalje prema čvoru Orehovica. Smjer prema Čavlima, Grobniku uputit će se u grad ulicom Tome Strižića, Kumičićevom, Strossmayerovom te Franje Račkog na raskrižje kod Kaline.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.