Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 2n
Sutra: 4° 4° 2n
27. veljače 2020.
Blagdan

foto Svi sveti u Rijeci: Nadbiskup Devčić u crkvi sv. Romualda i Svih Svetih na Kozali.

Foto: S. DRECHSLER
Foto: S. DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 1. studeni 2019. u 11:15 2019-11-01T11:15:47+01:00

Blagdan Svih svetih slavi se u petak u Rijeci, kao i u cijeloj Hrvatskoj, a brojni građani uoči sutrašnjeg Dušnog dana obilaze i donose cvijeće na grobnice svojih pokojnika.

Riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić predvodit će danas u 15 sati misno slavlje u crkvi sv. Romualda i Svih Svetih na Kozali. Nakon mise nadbiskup će kod središnjeg križa na mjesnom groblju predvoditi molitvu odrješenja za duše pokojnika.

Mise na riječkim gradskim grobljima Drenova, Zamet i Trsat na rasporedu su u 15 sati, a na drugim grobljima Riječke nadbiskupije prema župnim rasporedima.
Sutra, na spomendan svih vjernih mrtvih ili Dušni dan, mise zadušnice u župama Riječke nadbiskupije bit će služene prema župnim rasporedima. Misa na talijanskom jeziku u kripti crkve sv. Romualda i Svih Svetih na Kozali na rasporedu je u 15 sati.

Uoči blagdana Svih svetih, predstavnici Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Policijske uprave Primorsko-goranske i drugi obišli su riječka gradska groblja na Trsatu, Zametu, Kozali i Drenovi, groblja Sveti Kuzam i Draga i položili vijence u spomen svih preminulih.

4041221
Svi sveti u Rijeci / Foto: S. DRECHSLER

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.