Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
24. veljače 2020.
Humanitarni maraton

foto Od Prasca do Prasca plivalo se srcem, unatoč kiši, grmljavini i valovima

Foto Marko Gracin
Foto Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 24. kolovoz 2019. u 20:52 2019-08-24T20:52:13+02:00

RIJEKA - Čak 90 sudionika okupio je 5. Humanitarni plivački maraton »Od Prasca do Prasca«, a unatoč ne baš najpovoljnijim vremenskim uvjetima, kiši, grmljavini i valovima koji su zadavali problem plivačima humanitarni maraton je uspješno održan.

Kao i prijašnjih godina, plivački maraton »Koga briga« realiziran je na dionici od Empeduja beach bara na Biviju do Morskog prasca na Kantridi. Plivati je mogao svatko, neovisno o dobi i kondiciji, a jedini je uvjet bila kotizacija u iznosu od 50 kuna za koju je svaki plivač dobio majicu s natpisom »Koga briga...«, dok je na cilju sve maratonce dočekala i okrjepa.

»Od Prasca do Prasca« dio je programa i Kultura življenja unutar projekta Kantrida FKK 2020 – Europski kvart kulture. Nositelj programa Kultura življenja je humanitarna udruga »Koga briga« u suradnji s brojnim partnerima, a humanitarni plivački mararon ove se godine nadovezuje na uspješnu humanitarnu akciju u Fužinama i 2. Brudetijadu održanu prošli vikend na Morskom prascu.

3808380
Humanitarni plivački maraton Od Prasca do Prasca / Foto Marko Gracin

Sve su to akcije kojima se prikupljaju novčana sredstva za nabavu četiri lokomata, uređaja koji pomažu u vraćanju funkcionalnosti donjih ekstremiteta odraslih i djece.

Iako nije bilo bitno tko je prvi, jer plivalo se sa srcem, ipak je zabilježeno da su prvi do cilja stigli Diego Ivanović u muškoj te Edda Škorić u ženskoj ekipi. On za 30 minuta, a ona za 35 minuta. Osim što su u najbržem roku preplivali dionicu od Bivija do Morskog prsca Eddi i Diegu je zajedničko i to da im je ovo bilo prvo sudjelovanje na plivačkom maratonu, ali i da se oboje aktivno bave plivanjem.

Najmlađi sudionik imao je tek tek 8, a najstariji 68 godina. Humanitarnom maratonu se odazvao i proslavljeni košarkaš Dino Rađa, a iako su najbolji sudionici nagrađeni nagrada Dechatlona nikome nije bilo bitno tko je zauzeo koje mjesto i koliko je kome trebalo da prepliva zadanu dionicu, jer bilo je samo bitno sudjelovati, pomoći i dobro se zabaviti.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.