Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
19. siječnja 2020.
Struka na Klinici za neurokirurgiju

Novosti u operacijskom liječenju kralježnice

 Predavanje spinalnog kirurga iz Italije dr. Josipa Burića / Foto KBC
Predavanje spinalnog kirurga iz Italije dr. Josipa Burića / Foto KBC
Autor:
Objavljeno: 7. prosinac 2019. u 8:24 2019-12-07T08:24:18+01:00

Predavanja za liječnike svih suradnih struka, ali i liječnike obiteljske medicine, obuhvatila su teorijski prikaz o balansu cijele kralježnice, kao i prikaz pojedinih slučajeva operiranih u Rijeci

RIJEKA  Klinika za neurokirurgiju KBC-a Rijeka u četvrtak je u sušačkoj bolnici organizirala stručni sastanak o liječenju kralježnice - »Suvremeno operacijsko liječenje degenerativnih bolesti kralježnice«.

Predavanja za liječnike svih suradnih struka, ali i liječnike obiteljske medicine, obuhvatila su teorijski prikaz o balansu cijele kralježnice, kao i prikaz pojedinih slučajeva operiranih u Rijeci.

Uvodno predavanje Degeneracijske bolesti kralježnice i njihovo liječenje - važnost sveobuhvatnog pristupa održali su dr. Josip Burić, prof. dr. Darko Ledić i doc. dr. Dean Girotto, a izlaganje Parametri sagitalnog balansa vratne kralježnice održala je dr. Ana Gavranić.

Dr. sc. Hrvoje Šimić predavao je na temu Parametri sagitalnog balansa slabinske kralježnice, a dr. Ozren Vidak je prikazao slučajeve iz kliničke prakse.

Također, od početka godine na riječkoj Klinici za neurokirurgiju uveden je program inovativnih operacija duljih segmenata kralježnice prednjim i stražnjim te kombiniranim pristupom u njezinom vratnom, leđnom i slabinskom dijelu.

U operacijama uz tim riječkih neurokirurga sudjeluje iskusan spinalni kirurg iz Italije dr. Josip Burić. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.