Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
23. veljače 2020.
Nastavak suradnje

Komadina i Fabijanić primili novog talijanskog konzula Davidea Bradaninija

Erik Fabijanić, Davide Bradanini i Zlatko Komadina / Foto: Marko Gracin
Erik Fabijanić, Davide Bradanini i Zlatko Komadina / Foto: Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 20. siječanj 2020. u 18:50 2020-01-20T18:50:07+01:00

RIJEKA - Ova je regija od strateške važnosti za Italiju, a motivi naše suradnje su kulturni i povijesni, ali i ekonomsko-trgovinski te turistički. Zato smatram da možemo ići još dalje u razvoju naših odnosa, izjavio je novi generalni konzul Republike Italije u Rijeci Davide Bradanini.

U sjedištu Primorsko-goranske županije primili su ga župan Zlatko Komadina i predsjednik županijske Skupštine Erik Fabijanić koji su posebno isticali dosadašnju dobru suradnju s Generalnim konzulatom u Rijeci i projekte koje PGŽ realizira s talijanskim partnerima u okviru raznih programa bilateralne i transnacionalne suradnje Europske unije.

- Vjerujem da je dobra suradnja i tradicijski uvjetovana jer su odnosi Italije i Hrvatske dobri, a pogotovo u našoj županiji gdje je jaka talijanska zajednica. Talijanske institucije ovdje imaju svoje važno mjesto, kao i zajednica Talijana koja ima vrlo razvijen rad, a u našem proračunu po financiranju najviše je, uz srpsku, zastupljena i talijanska manjina, poručio je Komadina.

Fabijanić je podsjetio da prema županijskom Statutu talijanska nacionalna manjina ima svog predstavnika u Županijskoj skupštini i to konkretno predsjednika Skupštine u protekla dva mandata, dok je Bradanini izrazio želju za dodatnim jačanjem postojećih odnosa s PGŽ-om kroz mogućnosti koje pruža europska Strategija za jadransko-jonsku regiju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.