Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 2
Sutra: 13° 13° 2
24. listopada 2019.
Zabava za sve

foto/video ''Svetsko prvenstvo va pukalnicah'' okupilo Opatijce željne vraćanja u mlade dane

Foto Marin Aničić
Foto Marin Aničić
Autor:
Objavljeno: 25. kolovoz 2018. u 23:19 2018-08-25T23:19:00+02:00

Pukalnice su tradicionalna igra ovih predjela u kojoj se izdubi bazgina grana kako bi se stvorila šuplja cijev kroz koju se onda pritiskom ispucavaju lumberi - lovorov plod

OPATIJA - Održano je treće »Svetsko prvenstvo va pukalnicah« koje je okupilo Opatijce koji su željni vraćanja u mlade dane organizirali prvenstvo u ovoj skoro zaboravljenoj dječjoj igri.

Naime, pukalnice su tradicionalna igra ovih predjela u kojoj se izdubi bazgina grana kako bi se stvorila šuplja cijev kroz koju se onda pritiskom ispucavaju lumberi - lovorov plod čineći ovu igru vrlo zabavnom kada se u dječjoj mašti šuma ili dvorište na kojem se nalaze pretvori u ratište gdje se onda skupe ekipe koje se igraju rata.

Ovo se natjecanje ne odvija na »ratištu« već se dogovorno gađaju mete i sakupljaju bodovi, a natjecatelji su podjeljeni u 3 skupine.Prva je »Juniori«, onda sljede »Ženske«, te na kraju pozicije zauzimaju »Seniori«. Iako je ovo prvenstvo u početku nastalo kao sentimentalno vraćanje u mlade bezbrižnije dane, danas ono okuplja čak šezdesetak sudionika koji se natječu i brižno pripremaju za ovo prvenstvo. 

o258am18

o258am22

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.