Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 2n
Sutra: 3° 3° 2n
27. veljače 2020.
Sadnja u blizini rta Leva

U Velom Lošinju zasađeno 10 pinija

Autor:
Objavljeno: 26. listopad 2019. u 23:03 2019-10-26T23:03:03+02:00

Stabla je donirao Grad Mali Lošinj, alat su ustupile »Komunalne usluge Cres-Lošinj«, a u akciji je sudjelovalo pedesetak osoba: članovi Mjesnog odbora Veli Lošinj, udruge »Idem i ja«, skupina »Rekreativa« i »Hodanjem do zdravlja«, Područne škole Veli Lošinj i drugi mještani

Građanskoj inicijativi »Zasadi drvo, ne budi panj«. priključio se i Lošinj. U staroj borovoj šumici u neposrednoj blizini rta Leva u Velom Lošinju, koja je s vremenom ostala bez brojnih stabala, posađeno je deset stabala pinije.

Stabla je donirao Grad Mali Lošinj, alat su ustupile »Komunalne usluge Cres-Lošinj«, a u akciji je sudjelovalo pedesetak osoba: članovi Mjesnog odbora Veli Lošinj, udruge »Idem i ja«, skupina »Rekreativa« i »Hodanjem do zdravlja«, Područne škole Veli Lošinj i drugi mještani.

Kao zanimljivost, uz piniju najbližu naselju, ukopana je i staklenka s fotografijom s akcije i dječjim crtežima, kao »vremenska kapsula« s ovog događaja.

Dan ranije, u dvorištu zgrade matičnog objekta OŠ Marija Martinolića u Malom Lošinju posađeno je devet stabala maslina - po jedna za svaku od aktualnih osam generacija, plus jedna za posebni razredni odjel, odnosno odgojno-obrazovnu skupinu. U dvorištu Doma za starije i nemoćne »Marko A. Stuparić« u Velom Lošinju zasađeno je stablo trešnje. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.