Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 4
Sutra: 9° 9° 4
7. prosinca 2019.
Šef diplomacije u Bruxellesu

Stier žali zbog raskida koalicije s Mostom, novi izbori najpoštenije rješenje

Snimio Darko JELINEK
Snimio Darko JELINEK
Autor:
Objavljeno: 16. svibanj 2017. u 15:41 2017-05-16T15:41:15+02:00

»Ja sam gradio koaliciju između HDZ-a i Mosta i meni je doista žao što ona nije uspjela. Imali smo raspravu i na predsjedništvu HDZ-a i naravno kao i u svakoj demokatskoj stranci postoji pluralnost različitih viđenja. Ja sam iznio svoje viđenje i smatram da bi u takvoj situaciji najpoštenije bilo ići na nove izbore«, rekao je Stier

BRUXELLES Ministar vanjskih poslova i politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier izrazio je u utorak žaljenje zbog raskida koalicije s Mostom te dodao da se on u stranci zauzimao za nove izbore nakon što je ta suradnja okončana.

»Ja sam gradio koaliciju između HDZ-a i Mosta i meni je doista žao što ona nije uspjela. Imali smo raspravu i na predsjedništvu HDZ-a i naravno kao i u svakoj demokatskoj stranci postoji pluralnost različitih viđenja. Ja sam iznio svoje viđenje i smatram da bi u takvoj situaciji najpoštenije bilo ići na nove izbore«, rekao je Stier, koji je u utorak sudjelovao na ministarskom sastanku EU-a u Bruxellesu.

Stier je dodao kako su se u nastaloj situaciji »morali uzeti u obzir i ona razmatranja koja se naglašavala da je Hrvatska i 2015. i 2016. imale izbore te se stoga napravio kompromisni zaključak da se prvo pokuša vidjeti može li se imati nova većina u Saboru, ali i spremnst HDZ-a da ide na izbore«.

Stier je prvi put komentirao nastalu situaciju nakon raskida koalicije HDZ-a i Mosta. Istaknuo je da je sada prioritet lokalni zbori, na kojima očekuje dobar rezultat svoje stranke.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.