Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
18. siječnja 2020.
Župan Ževrnja ogorčen

Splitsko-dalmatinska županija će uskratiti financiranje "Marulićevim danima" zbog Frljićeve predstave

Zlatko Ževrnja / Foto Miranda Cikotic/PIXSELL
Zlatko Ževrnja / Foto Miranda Cikotic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 24. travanj 2017. u 23:22 2017-04-24T23:22:10+02:00

»Ovo nisu 'Marulićevu dani', ovo čemu svjedočimo i što ćemo nekoliko dana biti prisiljeni gledati u našem nacionalnom kazalištu u Splitu je gruba zloupotreba Festivala hrvatske drame 'Marulićevi dani,'« istaknuo je Ževrnja u ponedjeljak navečer u objavi na Facebooku

SPLIT Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja najavio je kako će Županija uskratiti financiranje »Marulićevim danima« zbog predstave Olivera Frljića »Naše nasilje i vaše nasilje«, koja, rekao je, na najgrublji način vrijeđa ljudske, vjerske i nacionalne osjećaje.

»Ovo nisu 'Marulićevu dani', ovo čemu svjedočimo i što ćemo nekoliko dana biti prisiljeni gledati u našem nacionalnom kazalištu u Splitu je gruba zloupotreba Festivala hrvatske drame 'Marulićevi dani,'« istaknuo je Ževrnja u ponedjeljak navečer u objavi na Facebooku.

Po njegovim riječima, cilj Festivala, sukladno Pravilniku, treba biti promocija hrvatske dramske književnosti u kazalištu, a ne grubo vrijeđanje vjerskih i nacionalnih osjećaja.

»Predložene predstave, među kojima se nalazi i predstava Olivera Frljića koja na najgrublji način vrijeđa ljudske, vjerske i nacionalne osjećaje, su njihovi autorski projekti, a ne kazališne predstave nastale na hrvatskoj dramskoj književnosti. Zbog toga je predstavnik Splitsko-dalmatinske županije glasao protiv izbora predstava i zbog toga će Županija uskratiti financiranje ovakvih – navodnih – 'Marulićevih dana,'« poručio je Ževrnja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.