Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 6
Sutra: 9° 9° 6
8. prosinca 2019.
Čovjek odluke

SAUCHA OBJASNIO SVOJ POTEZ Svjestan sam da s nekima više neću razgovarati u životu

Foto Patrik MAČEK / PIXSELL
Foto Patrik MAČEK / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 4. svibanj 2017. u 12:19 2017-05-04T12:19:28+02:00

Odbijam insinuacije da mi je itko pomogao. Nisam dobio ništa i ništa ne očekujem. Nadam se da će se sada smiriti strasti i da će se sklopiti nova parlamentarna većina, rekao je Saucha

Tomislav Saucha je rekao da je donio odluku po svojoj savjesti i rekao da mu je glavni motiv da se izbjegnu novi izbori.

- Opet bi došli do iste situacije za koju ne moramo potrošiti 120 milijuna kuna. A odnos bi bio isti. Svjestan sam kako sam glasao i s tim idem dalje u životu, rekao je Saucha.

Upitan je čime ga je to HDZ kupio.

- Ovo nije lijepo pitanje. Odbijam insinuacije da mi je itko pomogao. Nisam dobio ništa i ništa ne očekujem. Nadam se da će se sada smiriti strasti i da će se sklopiti nova parlamentarna većina. Čekam da prođu lokalni izbori, ne vjerujem da će parmanetarna većina ovisiti o meni. Ako nakon lokalnih izbora bude ovisilo o meni, onda će doći do novih izbora, rekao je Saucha.

Ispričao je da se ne osjeća dobro i da nije ni mislio doći. Ali je bio pod pritiscima dojučerašnjih kolega. 

- Zašto sam ovako glasao? Nije to inat. Iako znam da će biti kolega s kojima nikad više u životu neću moći odgovarati. Moja karijera je ionako završila onog časa kad sam ušao u kazneni postupak. Ovo je najteža odluka koju sam donio u životu. Ali iza nje stojim, zaključio je Saucha.

Misli da Marić nije odgovoran i da je stvorena atmosfera javnog linča koja njemu nije simpatična.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.