Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
10. prosinca 2019.
Sjednica Vlade

S DRUGE STRANE MARKOVOG TRGA Plenković: 'Birači će znati procijeniti tko je tko'

S DRUGE STRANE MARKOVOG TRGA Plenković: 'Birači će znati procijeniti tko je tko'
S DRUGE STRANE MARKOVOG TRGA Plenković: 'Birači će znati procijeniti tko je tko'
Autor:
Objavljeno: 4. svibanj 2017. u 10:17 2017-05-04T10:17:00+02:00

To se zove politička lojalnost i uvjerenje u ono što radimo. Pokazalo se da kolege iz Mosta nemaju tu vrstu razmišljanja. To ne može proći bez reakcije i odgovora. Da je kolega Marić bio član Mosta, jednako bih ga branio. To trebaju znati kolege iz Mosta i hrvatska javnost, zaključio je Plenković

Paralelno sa sjednicom Sabora počela je i sjednica Vlade. Na početku se Andrej Plenković osvrnuo na događanja s druge strane Markovog trga.

- Inicijativa koju je pokrenuo SDP o izglasavanju nepovjerenja našem kolegi Mariću je raspravljana do kasno u noć. Ono što je javnost i nas političi bitno - kao što sam očekivao - nijedna od točaka koja je bila navedena u zahtjevu nije bila potkrijepljena nikakvim dokazima i činjenicama. Svjedočili smo raspravi na temelju pamfleta. Vidjeli smo da postoje stranke u RH koje su u stanju bez ikakvih dokaza ostaviti dojam da je kolega Marić za nešto kriv i da treba snositi odgovornost. Takvu vrstu diskvalificiranja i javnog presuđivanja nikad neću dopustiti. Radi se o kolegi koji je izrazito stručan, pridonio je fiskalnoj konsolidaciji zemlje, rastu BDP-a smanjenju javnog duga, većoj zaposlenosti i svim drugim pokazateljima, rekao je Plenković i dodao da za njega ni u jednom trenutku nije postojala ni najmanja dilema da ga "kao Vlada i HDZ trebaju i hoće braniti".

- To se zove politička lojalnost i uvjerenje u ono što radimo. Pokazalo se da kolege iz Mosta nemaju tu vrstu razmišljanja. To ne može proći bez reakcije i odgovora. Da je kolega Marić bio član Mosta, jednako bih ga branio. To trebaju znati kolege iz Mosta i hrvatska javnost, zaključio je Plenković.

- Monstruozne optužbe da Vlada štiti bilo čije kaznene radnje i kriminal neće proći. Ta vrsta spina i zlonamjernosti, neće proći, rekao je još.

Plenković je na kraju zvučao kao da se već pomirio s prijevremenim izborima.

- Hrvatski birači će znati procijeniti koji su faktori stabilnosti. Odgovorni će ljudi vidjeti tko je to. Ovo je velika predstava političkog razotkrivanja u Hrvatskoj, kazao je Plenković.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.