Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1n
Sutra: 12° 12° 1n
28. ožujka 2020.
Davor Štimac

video Ravnatelj KBC Rijeka podsjetio koliko Rijeka ima slobodnih respiratora: Spremni smo na sve, za sada se s ovim dobro nosimo

snimio MArko Gracin, arhiva NL
snimio MArko Gracin, arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 26. ožujak 2020. u 14:05 2020-03-26T14:05:06+01:00

- Što se tiče naših djelatnika u samoizolaciji, u ovom času imamo deset liječnika, 14 medicinskih sestara i troje ostalih djelatnika, što je zaista zadovoljavajuća situacija. Naši su timovi spremni za nove izazove, rekao je Štimac.

Ravnatelj KBC Rijeka Davor Štimac informirao je javnost o situaciji u Rijeci, odnosno u riječkoj bolnici. Situacija u KBC Rijeka u odnosu na jučerašnju, rekao je Štimac, nepromijenjena je.

- Mi imamo tri pacijenta više. Radi se o 26 hospitaliziranih COVID pozitivnih pacijenata na Klinici za infektologiju, dva pacijenta su u našem drugom prostoru, to je Klinika za otorinolaringologiju i kao što znate, kao što smo jučer izvijestili, imamo jednu pacijenticu na respiratoru. Njezino stanje je stabilno i bez pogoršanja u odnosu na jučer. U ovom trenutku niti jedan drugi pacijent nije u tako lošem stanju da bi iziskivao potrebu za respiratorom, rekao je ravnatelj KBC Rijeka.

Govoreći o stanju medicinskog osoblja, Štimac je istaknuo da riječki KBC radi "u normalnom pogonu".

- Što se tiče naših djelatnika u samoizolaciji, u ovom času imamo deset liječnika, 14 medicinskih sestara i troje ostalih djelatnika, što je zaista zadovoljavajuća situacija. Naši su timovi spremni za nove izazove, rekao je Štimac.

Na nekim odjelima, istaknuo je, osoblje je izuzetno opterećeno: "To se odnosi na djelatnike Klinike za infektologiju i djelatnike OHBP-a. To su dva mjesta gdje je u ovom trenutku najveći udar."

4468669

Govoreći o psihološkoj podršci liječnicima i liječnicama, medicinskim sestrama i drugom osoblju, Štimac je napomenuo da se članovi timova naviše međusobno bodre, a na raspolaganju su je, dakako, i stručna pomoć.

- Svi vide da je situacija vrlo ozbiljna, ali izuzetno se dobro nosimo s njom i nekakvog evidentnog porasta broja zaraženih posljed njih dana nema. Sve je pod kontrolom u Rijeci, rekao je Štimac.

Štimac je komentirao i izvjesno smirivanje situacije u Italiji.

- To je sasvim sigurno dobra vijest za sve u Italiji, a indirektno i za sve kod nas. Epidemiološka situacija u Hrvatskoj ide jednom drugim ritmom i nadam se da nećemo doći u situaciju u kojoj je Italija. U Rijeci smo spremni za svaki scenarij. Dobro znate da smo pripremili i prostore u respiracijskom centru. Imamo 73 respiratora, a samo je jedan iskorišten, zaključio je Štimac.

.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.