Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 3n
Sutra: 10° 10° 3n
10. prosinca 2019.
Bernardić na mukama

RASKOL NA IBLEROVOM TRGU? Dio SDP-ovaca ipak će glasati za smjenu Bože Petrova, među njima i mnoga zvučna imena

Foto Igor Soban / PIXSELL
Foto Igor Soban / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 1. svibanj 2017. u 20:09 2017-05-01T20:09:00+02:00

Radi se o nekim od najistaknutijih SDP-ovaca poput Milanke Opačić, Igora Dragovana, Orsata Miljenića ili Tomislava Sauche, koji su još u petak Davoru Bernardiću jasno rekli da ne vide razloge zašto SDP kao lider oporbe ne bi rušio Božu Petrova

Kao što je naš list i pisao, dio zastupnika SDP-a protivi se ideji novih izbora i vjerojatno će glasati za opoziv predsjednika Sabora Bože Petrova, a to znači da će glasati suprotno zaključku vrha stranke koji se opredijelio da SDP ostane uz Most i da ne podrži smjenu predsjednika Sabora koju traži HDZ.

Radi se o nekim od najistaknutijih SDP-ovaca poput Milanke Opačić, Igora Dragovana, Orsata Miljenića ili Tomislava Sauche, koji su još u petak Davoru Bernardiću jasno rekli da ne vide razloge zašto SDP kao lider oporbe ne bi rušio Božu Petrova.

Čini se da je riječ o tome da vrh SDP-a želi dobiti Most za partnera, dok dobar dio zastupnika misli da se ne može vjerovati čovjeku koji je već dvaput izigrao i HDZ i SDP, i cijelu Hrvatsku.

Ako bi se to dogodilo, odnosno ako bi se SDP u Saboru podijelio na tako krucijalnoj stvari kao što je parlamentarna većina, to bi značilo da se u SDP-u dogodio raskol i da Bernardić apsolutno više ne kontrolira situaciju u stranci. Zanimljivo je da je Bernardićev protukandidat s nedavnih izbora Ranko Ostojić baš ovog vikenda registrirao novu udrugu pod nazivom »Pozitiva«, u kojoj su se već okupili neki članovi SDP-a, a po terenu se govori o tome da bi ta struja mogla istaknuti Peđu Grbina kao svog favorita za Bernardićevog nasljednika.

Kako se saznaje, zastupnici koji bi na taj način otkazali poslušnost Bernardiću, samo bi o opozivu Petrova glasali protiv odluke vrha stranke, a naravno podržavaju opoziv Zdravka Marića i ne postaju time dio HDZ-ove većine.

Više će se znati nakon sjednice kluba zastupnika SDP-a koji je sazvan za sutra ujutro ua 9 sati.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.