Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 13n
Sutra: 6° 6° 13n
13. prosinca 2019.
Kriza Vlade

Prijedlog o razrješenju Bože Petrova poslan u saborsku proceduru; Evo tko je sve potpisao

Foto: D. KOVAČEVIĆ
Foto: D. KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 28. travanj 2017. u 17:30 2017-04-28T17:30:00+02:00

Budući da prijedlog podnosi apsolutna većina zastupnika u Hrvatskom saboru, odnosno 79 zastupnika, traže da se taj prijedloga u skladu sa saborskim poslovnikom, odmah uvrsti u dnevni red

Klub zastupnika HDZ-a i zastupnici drugih saborskih klubova poslali su u petak u saborsku proceduru prijedlog o razrješenju predsjednika Sabora Bože Petrova,a potpisalo ga je 79 zastupnika.

Budući da prijedlog podnosi apsolutna većina zastupnika u Hrvatskom saboru, odnosno 79 zastupnika, traže da se taj prijedloga u skladu sa saborskim poslovnikom, odmah uvrsti u dnevni red sjednice Sabora kako bi se o njemu odmah mogla povesti rasprava, navodi se u prijedlogu objavljenom na internetskim stranicama Sabora.

Prijedlog za razrješenje Petrova su osim zastupnika HDZ-a i nacionalnih manjina, potpisali i zastupnici HDS-a Branko Hrg i Goran Dodig, Josip Salapić iz HDSSB-a, Hrvoje Zekanović iz HRAST-a i Darinko Kosor iz HSLS-a.

Potpis su dali i Kažimir Varda iz SMSH-a, reformist Darinko Dumbović te nezavisni zastupnik Željko Lacković.

Potporu smjeni Petrova dala su i sva trojica zastupnika IDS-a, Boris Miletić, Giovanni Sponza i Tulio Demetlika te petero zastupnika HNS-a, Ivan Vrdoljak, Anka Mrak Taritaš, Nada Turina-Đurić Bernarda Toploko i Milorad Batinić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.