Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4n
Sutra: 8° 8° 4n
6. prosinca 2019.
Ni riječi o pregovorima

Plenković: Rekonfiguriranje većine vodit ćemo u tišini

Snimio Darko JELINEK
Snimio Darko JELINEK
Autor: ,
Objavljeno: 23. svibanj 2017. u 0:00 2017-05-23T00:00:54+02:00

Za neke od aktera ključne utakmice su završene, za neke još traju, tako da ćemo taj proces voditi u tišini, istaknuo je Plenković

ZAGREB Premijer Andrej Plenković nije želio reći ništa o tome s kim razgovara i s kim će razgovarati o »rekonfiguriranju parlamentarne većine«.

– Za neke od aktera ključne utakmice su završene, za neke još traju, tako da ćemo taj proces voditi u tišini, istaknuo je Plenković.

On smatra i da su mnogi na izborima vidjeli kakve su im trenutno dionice pa će vjerojatno dobro promisliti što im je prioritet.

– HDZ je spreman na sve scenarije, rekao je Plenković.

Na pitanje hoće li razgovarati i s Brunom Esih i Zlatkom Hasanbegovićem, podsjetio je ponovno da su oni ušli u Sabor zahvaljujući listi HDZ-a.

– To je polazna točka o kojoj, siguran sam, i oni vode računa, poručio je, ocijenivši da ne vidi »što se to promijenilo u našoj politici kada je riječ o radu Vlade da bi oni trebali imati neke upitnike«.

I predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je da će parlamentarna većina na dnevni red doći nakon drugog kruga lokalnih izbora.

– Postoji Ustav, postoje zakoni, postoje pravila demokracije i njih ćemo se držati. Najavili smo da ćemo na prvoj sjednici Sabora nakon lokalnih izbora predstaviti nove ministre i dobiti parlamentarnu većinu za te ministre. To je ono što u ovom trenutku mogu reći, rekao je Jandroković.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.