Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1n
Sutra: 8° 8° 1n
14. prosinca 2019.
Šef Mosta i Sabora

Petrov: Mostovi ministri danas daju ostavke, Plenković krši Ustav

Božo Petrov, Foto: D. KOVAČEVIĆ
Božo Petrov, Foto: D. KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 28. travanj 2017. u 13:28 2017-04-28T13:28:08+02:00

Andrej Plenković je svojim potezom srušio ovu Vladu i rekao da ima većinu. Ja ga pozivam da to pokaže, inače će biti kriv za političku krizu, rekao je Petrov

Predsjednik Sabora Božo Petrov obratio se javnosti u Saboru: 'Mostovi ministri danas će dati ostavke', kazao je, prenosi N1.

"Potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić i ostali ministri danas će dati ostavke. Mi više nismo dio ove Vlade i ovim potezom pokazujemo da nam nije stalo do fotelja, kao ni prošle godine kad je HDZ rušio svoju vladu. Kad se već predsjednik Vlade ne drži niti Ustava niti parlamentarne demokracije, mi hoćemo. Ovim potezom sprečavamo ustavnu krizu i pokazujemo odgovornost prema građanima.

Andrej Plenković je svojim potezom srušio ovu Vladu i rekao da ima većinu. Ja ga pozivam da to pokaže, inače će biti kriv za političku krizu. Sve se ovo događa zbog zaštite ministra financija i stanja u Agrokoru.

U trenutku kad potpisi dođu i zahtjev za tom točkom, uvrstit ću u dnevni red. Nećemo se igrati, kao što se HDZ igrao prošle godine, kad je bilo riječi o smjeni Tomislava Karamarka. Ići će po dnevnom redu i prvo što će se raspraviti, raspravit će se točka o opozivu ministra financija i vidjet će se tko je srušio ovu Vladu i raspravit će se afera Agrokor.

HDZ može očekivati što god hoće, ja neću dopustiti igre. Ako je prvo došla točka s opozivom ministra financija, onda će se ta točka i održati, ako dođu potpisi za smjenu mene kao predsjednika Sabora, ja ću je vrlo rado uvrstiti. Mi želimo raspraviti i pokazati tko je i zbog čega srušio ovu Vladu i na koji se način dogodila afera Agrokor", rekao je Petrov, a prenosi N1.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.