Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1n
Sutra: 8° 8° 1n
14. prosinca 2019.
Sjednice Predsjedništva Mosta

Petrov: "Most može biti oporba, Plenković bi trebao podnijeti odgovornost nakon trgovine u Saboru"

Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 11. svibanj 2017. u 14:23 2017-05-11T14:23:24+02:00

»Plenković je  postupcima štitio kriminal u Agrokoru. Ministri koji su tražili odgovornost bili su smijenjeni, a ministar koji je znao što se događalo u Agrokoru je ostao«, rekao je Petrov nakon sjednice Predsjedništva stranke

ZAGREB Predsjednik Mosta Božo Petrov poručio je u četvrtak kako Most može biti oporba, a za premijera Andreja Plenkovića rekao je da bi »nakon degutantno sramotne trgovine u Saboru, trebao podnijeti odgovornost za političku krizu cijele države«.

»Štitio je postupcima kriminal u Agrokoru. Ministri koji su tražili odgovornost bili su smijenjeni, a ministar koji je znao što se događalo u Agrokoru je ostao«, rekao je Petrov nakon sjednice Predsjedništva stranke.

Most se, kazao je, zalaže za nove parlamentarne izbore koji bi, smatra, bili najpoštenije rješenje, a poručio je i kako sa SDP-om ili HDZ-om s postojećim vodstvima ne mogu već radije pristaju biti oporba.

Izaslanstvo Mosta jutros bilo na Bleiburgu

Grmoja je izvijestio kako je izaslanstvo Mosta jutros bilo na Bleiburgu. »Zapalili smo svijeće i pomolili se za sve koji su nastradali i na taj način odali počast«, rekao je pojašnjavajući kako na komemoraciju »zbog nekakvih obveza« neće stići.

»Mi pristajemo biti oporba... Radije ćemo čestito i pošteno raditi u oporbi nego s ovakvim ljudima«, poručio je Petrov te naglasio da Most neće biti u izvršnoj vlasti s ljudima koji danas vode HDZ i SDP.

»Ovakvi ljudi koji danas predstavljaju i HDZ i SDP i žele kao takvi u izvršnu vlast, nas tu neće biti«, dodao je.

Dodao je, međutim, kako »ne isključuje da se HDZ i SDP restrukturiraju«.

Petrov: HDZ i SDP su isti

»Neka pokažu da i u tim strankama postoje kvalitetni ljudi. Ali, ako će Šeks, Gregurić, Mesić, Božinonović i slični voditi politiku obje stranke i glumiti da su odvojeni SDP i HDZ, a zapravo donositi zajedničke odluke, zajedno govoriti o velikoj koaliciji, neka onda odu u veliku koalicijiu. Neka konačno dokažu i pokažu ono što mi cijelo vrijeme govorimo – da su isti«, poručio je Petrov.

Možda su, kaže, najprirodniji saveznici.

Kad se danas priča o velikoj koaliciji, kaže, to »oni govore samo zato da se 'zacementira' postojeće stanje. Po prvi puta u Hrvatskoj imamo nove političke opcije koje nisu okovane upravo tim okoštalim strukturama dvije velike stranke i to je ono što im predstavlja problem i razlog zbog kojeg pričaju o velikoj koaliciji«, smatra Petrov.

Najavio je i kako će nakon lokalnih izbora biti Predsjedništvo Mosta na kojem će se donositi sve odluke koje se tiču daljnjeg funkcioniranja na lokalnoj razini.

Politički tajnik Mosta i kandidat te stranke za Dubrovačko-neretvanskog župana Nikola Grmoja rekao je kako je, nakon svega što se dogodilo u Saboru, ostao zapanjen kad ga je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Mato Franković pitao 'Grmoja hoćeš li mi dati potporu u drugom krugu u Dubrovniku?' . »Zna da sam ja kandidat za župana.

Kažem mu 'mogu ti dati potporu' i pitam hoće li podržati mene u drugom krugu protiv Dobroslavića...To su smiješne priče i taj čovjek možda nije loš, ali je apsolutno pogubljen i takav je bio i kao saborski zastupnik«, rekao je Grmoja te poručio da će Mostov kandidat Maro Kristić ući u drugi krug za dubrovačkog gradonačelnika.

Grmoja je dodao i kako popularnost Mostu raste te kako će ta stranka biti iznenađenje lokalnih izbora.

Petrov: Vlada ne smije odbiti financirati DORH-ovu istragu u slučaju Agrokor

Čelnik Mosta i donedavni predsjednik Hrvatskog sabora komentirao je i današnju odluku Vlade da DORH-u da dodatnih pet milijuna kuna za istragu u Agrokoru.

»Bio bi teatar apsurda i 'točka na i' da su kojim slučajem odbili zahtjev DORH-a. Oni to sebi ne smiju dozvoliti i vjerujem da što god DORH zatraži sve će mu se odobriti«, rekao je.

Dodao je i da je to »smokvin list« te da je »minimalno očekivao, kad se to dogodi, da će državni odvjetnik Cvitan ponovno doći u vladu i održati zajedničku 'presicu' s Andrejem Plenkovićem«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.