Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
9. prosinca 2019.
Žestoki sukobi

Pernar Glasnoviću: Zar mislite da će vaš glas premijer Plenković platiti milijardu i pol kuna

Ivan Pernar i Ivan Vilibor Sinčića, Foto: D. KOVAČEVIĆ
Ivan Pernar i Ivan Vilibor Sinčića, Foto: D. KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 5. svibanj 2017. u 18:17 2017-05-05T18:17:49+02:00

Ivan Pernar (Živi zid) pozvao je Glasnovića da promijeni svoj stav oko glasovanja o predsjedniku Sabora uvjeravajući ga kako će ga HDZ iznevjeriti

Rasprava o novom predsjedniku Hrvatskog sabora u trenutku je u petak skrenula na drugi kolosjek, pa je u fokus oporbenih zastupnika došla objava Željka Glasnovića na Facebooku sa njegovim zahtjevima kojima uvjetuje potporu Vladi, pa je Fred Matić (SDP) rekao da samo prvi zahtjev košta 1,3 milijarde kuna.

»Njegovi zahtjevi sadržani su u pet točaka, od kojih prvi košta 1,3 milijardi kuna«, rekao je Matić.

Njegov stranački kolega Željko Jovanović potom je poručio kako se premijer bavi političkom korupcijom.

Glasnovićeve zahtijeve, prema dokumentu koji je objavio, popisali su premijer Andrej Plenković, ministar branitelja Tomo Medved i državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Zdravka Bušić.

Ivan Pernar (Živi zid) pozvao je Glasnovića da promijeni svoj stav oko glasovanja o predsjedniku Sabora uvjeravajući ga kako će ga HDZ iznevjeriti.

»Zar mislite da će vaš glas premijer Plenković platiti milijardu i pol kuna?«, pitao je Glasnovića i poručio mu kako je on za HDZ samo potrošna roba.

Glasnović mu nije ostao dužan te mu je uzvratio kako ne treba savjetnika za savjest i rekao da ima moralnu odgovornost brinuti se za ljude iz HVO-a.

»Vas zanima samo predstava, šou, Las Vegas, nemate dušu, imate samo spiku«, uzvratio je Pernaru napominjući kako ima puno sličnih salonskih stratega.

Glasnovićeve riječi dio zastupnika je popratio pljeskom, na što je Pernar ustvrdio kako su mu pljeskali ljudi iz SK koji su »upropastili zemlju, a sada su u HDZ-u«.

Glasnović je Vladi postavio pet zahtjeva - isplatu zaostataka pripadnicima HVO-a od Ministarstva rada i mirovinskog sustava, što žurnije stavljanje u Vladinu i saborsku proceduru Zakona o hrvatskim braniteljima, da se što hitnije sazove plenarna sjednica o pitanju Hrvata u dijaspori i BiH, što uključuje ukidanje nepotrebne birokracije, ažuriranje popisa svih Hrvata izvan domovine, te ubrzavanje postupaka dobivanja državljanstva za hrvatske građane u dijaspori.

Također traži rješavanje problema dvostrukog oporezivanja inozemnih mirovina te izradu akcijskog plana za uključivanje gospodarstvenika iz dijaspore, kao i donošenje zakona o tome.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.