Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
16. prosinca 2019.
Akcija spašavanja ministra

PLENKOVIĆ BRANI MARIĆA Grmoja, što ste nervozni, četiri dana letite kao komarci i muhe

Foto Patrik Maček / PIXSELL
Foto Patrik Maček / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 3. svibanj 2017. u 11:30 2017-05-03T11:30:53+02:00

Vi ste nervozni, kolega Grmoja. Četiri dana letate kao osice, komarci i muhe. Ali ne ubadate ništa jer nemate što ubosti. To što vi radite, narod će vidjeti. Vaš populizam i demagogija neće proći. Ovo je vrijeme razotkrivanja, zagrmio je Plenković s govornice

'Nijedna od tri i pol točke iz zahtjeva za razrješenje ministra Marića ne stoji', poručio je Andrej Plenković danas s govornice Hrvatskog sabora, braneći svojeg ministra financija od zahtjeva za opozivom kojeg je inicirao SDP.

No puno je više vremena potrošio na obračun s dojučerašnjim partnerima. Prethodno mu je Božo Petrov rekao da ne pravi komediju u Saboru, a Grmoja ga pitao što je nervozan.

- Vi ste nervozni, kolega Grmoja. Četiri dana letate kao osice, komarci i muhe. Ali ne ubadate ništa jer nemate što ubosti. To što vi radite, narod će vidjeti. Vaš populizam i demagogija neće proći. Ovo je vrijeme razotkrivanja, zagrmio je Plenković s govornice.

- Kolega Marić je čovjek koji je dobio moje povjerenje da bude ministar financija. Vlada nije debatni klub i neka udruga gdje se ljudi nađu u slobodno vrijeme i svatko kaže svoj stav. Vlada je najviše izvršno tijelo i institucija vlasti u RH. U Vladi može biti glasovanja i različitih stavova. Ali ne možete dragi kolege iz Mosta sjediti u toj Vladi i onda kolegi kao u areni gladijatorima pokazati prst dolje, rekao je Plenković.

- Imate li dojam da je taj čovjek napravio nešto loše, na uštrb hrvatskih financija, gospodarstva i rejtinga? Ja nemam. Ne mislim da su loše radili ni Šprlje, Kovačić, Dobrović i Orepić. Neću reći ništa loše o njima, mogao sam raditi tako s njima još 15 godina. Spreman sam na parlamentarne izbore, makar bili sutra, zaključio je Plenković.

Kratko se oglasio i ministar Marić koji je odbacio sve optužbe. 

- Želim odbaciti sve što stoji u prijedlogu za moje nepovjerenje kao potpuno promašeno. Odbacujem bilo kakvu pomisao da sam pogodovao ikome ili stavljao privatni interes ispred javnog. Radio sam u Agrokoru četiri godine, ali to ne znači automatsku diskvalifikaciju za rad u Vladi RH. Dapače, u privatnom sektoru sam stekao dragocjeno iskustvo, kazao je.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.