Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
14. prosinca 2019.
Neprimjerena izjava

NOVI PROBLEM ZA PLENKOVIĆA Radin zbog Brkića uskraćuje potporu Vladi

Furio Radin, Foto: D. JELINEK
Furio Radin, Foto: D. JELINEK
Autor:
Objavljeno: 10. svibanj 2017. u 13:09 2017-05-10T13:09:00+02:00

Uskraćujem svoju podršku Vladi dok se premijer i HDZ ne distancisraju od Brkićeve izjave o manjinama. Te izjave definitivno ne spadaju o inkluziju o kojoj govori premijer Plenković

Saborski zastupnik talijanske manjine Furio Radin izjavio je danas za naš list da uskraćuje potporu Vladi Andreja Plenkovića dok se on i HDZ ne distanciraju od izjava zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića.

- Uskraćujem svoju podršku Vladi dok se premijer i HDZ ne distancisraju od Brkićeve izjave o manjinama. Te izjave definitivno ne spadaju o inkluziju o kojoj govori premijer Plenković.

One su u suprotnosti ne samo sa Ustavom, Ustavnim zakonom  o pravima nacionalnih manjina već i s proklamiranim programom Vlade, rekao je Radin. Dodao je da ako do distanciranja ne dođe da je moguće da su novi parlamentarni izbori pitanje tjedana.

Brkić je u ponedjeljak izjavio za jedne dnevne novine da o tome što će se događati u Hrvatskoj odlučuju samo "Hrvatice i Hrvati", a kasnije je tek donekle ublažio ovu svoju izjavu.

Radin podržava Vladu Andreja Plenkovića od njenog formiranja, a glasao je i za izbor Gordana Jandrokovića za predsjednika Sabora. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.